165 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA JANDARMERIEI ROMÂNE

ac
Astăzi s-au împlinit 165 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, iar la manifestările din centrul Devei au participat oficialităţi locale și județene, şefii structurilor de ordine şi siguranţă publică din judeţul Hunedoara, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi elevi din instituţiile de învăţământ.

”Sunt onorat să fiu prezent la acest moment aniversar, 165 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, exprimându-mi aprecierea pentru modul în care vă îndepliniți atribuțiile în slujba cetățenilor și comunității. Rolul Jandarmeriei Române a crescut în timp, odată cu cerințele sociale, iar jandarmul român a devenit unul din stâlpii puternici pe care trebuie să stea confortabil orice stat democratic.”, Sorin Vasilescu, prefectul județului Hunedoara.

Evenimentul organizat de conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara a scos în stradă sute de oameni care au avut parte de un adevărat spectacol, doar că de acestă dată vremea nu a fost una tocmai plăcută.

Aproape o oră, sutele de spectatori au privit întreaga desfășurare de forțe, iar la final, cu toții s-au declarat încântați de ceea ce au văzut. De departe cei mai fericiți au fost copiii.  La data de  3 aprilie 1850, Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a aprobat hotărârea Divanului obștesc și a semnat “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, oferindu-i astfel statut juridic și stabilindu-i principile de organizare și funcționare.

 

 



(Următoarea știre) »