Unioniştii au „sădit” prosperitate în casele Văii Jiului

download (17)    Grâul, simbol al abundenţei şi al bogăţiei, sădit în fiecare gospodărie aduce prosperitate şi bunăstare gospodarilor.

În acest sens membrii Platformei unioniste Acţiunea 2012 – Filiala Valea Jiului, au oferit locuitorilor din Municipiul Petroşani, care au trecut prin centrul civic, câte un pahar cu grâu încolţit, iar pentru a trezi în fiecare spiritul românesc, acestea au fost legate cu o panglică tricoloră.

În total au fost oferite 100 de pahare cu grâu, lumea fiind  receptivă la acţiunea tinerilor. Evenimentul a avut loc în ajunul Învierii Mântuitorului, iar odată cu redarea libertăţii spirituale, oferită de cea mai importantă sărbătoare de peste an, tinerii unionişti au sădit şi prosperitate în casele românilor din Valea Jiului.

download (18) ”Le-am dăruit cât un pahar cu grâu celor prezenţi în centrul civic ca simbol al prosperităţii. Acesta este un obicei vechi al românilor, iar oamenii au fost foarte receptivi la propunerea noastră. De asemenea, împreună cu grâul, am împărţit și câte o panglică tricoloră care sper eu, a trezit puţin naţionalismul românesc din fiecare., a declarat Anca Todor, purtător de cuvânt al organizaţiei.

Încă din trecutul îndepărtat, de pe vremea dacilor, spicul de grâu era însoţit de bobul de strugure, iar împreună reprezentau bogăţia şi evoluţia spirituală. Aşadar, haideţi să îndepărtăm gândurile întunecate, să devenim mai optimişti, să punem simbolul grâului în fiece casă şi să tindem spre prosperitate, aşa cum îi şade bine românului gospodar.