Economie. Primele semne pozitive

download (1)   Antreprenorii investesc în economia reală

De la începutul anului depozitele bancare ale conpaniilor private au scăzut cu aproape 10 miliarde de lei. Acest studiu a fost realizat pentru primele 3 luni ale acestui an, iar situaţia se datorează faptului că antreprenorii au manifestat, în tot acest timp, un interes ridicat pentru investiţii în economia reală, dar şi faptului că a scăzut rata la dobândă pentru creditele în lei.

A crescut numărul maşinilor noi pe şoselele din România

 Numărul de autivehicule noi, înmatriculate în România, a crescut cu 8% în primul trimestru al anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

De la începutul anului s-au înmatriculat aproximativ 14.500 de autovehicule noi şi este cel mai ridicat volum din ultimii 6 ani.

Piaţa auto din România este în creştere, iar faptul că numărul de maşini noi înmatriculate a crescut , reprezintă o siguranţă mai mare pentru participanţii la trafic, dar în acelaşi timp şi o dovadă că economia  naţională se dezmorţeşte.

 Sectorul construcţiilor, primele semne de revenire

 Lucrările de construcţii au înregistrat în luna februraie a acestui an o creştere cu o cincime, asta după ce anul trecut sectorul ajunsese la un minim al ultimilor 7 ani cu o valoare de sub 8 miliarde de euro, potrivit Asociaţiei Antreprenorilor din Construcţii.

Lucrările de infrastructură încep să se dezgheţe după prăbuşirea înregistrată în anul 2014.