TNL Filiala Hunedoara. Cu tineri şi despre tineri în politica hunedoreană

      Biroul Judeţen de conducere al TNL Hunedoara s-a întrunit vineri seara, la Deva, într-o şedinţă obişnuită, conform calendarului lunar al organizaţiei judeţene.
Pe ordinea de zi s-au aflat câteva puncte importante printre care: situaţia organizaţiilor din teritoriu şi stabilirea calendarului de activităţi pentru perioada următoare.

Fuziunea cu OT-PDL

Asemeni organizaţiei de seniori a Partidului Naţional Liberal şi tinerii au în sarcină fuziunea cu organizaţia de tineret a Partidului Democrat Liberal, iar în acest sens s-a stabilit ca numărul de membri prezenţi în Comitetul Judeţean Executiv al TNL Hunedoara să fie egal din partea fiecărui partid.
Astfel, vechiul TNL va avea 29 de membri, iar vechiul OT-PDL tot 29, împreună urmând să formeze Comitetul Judeţean de Conducere al noului TNL, comitet care va funcţiona până în anul 2017 când se vor organiza noi alegeri şi se va încheia procesul de fuziune al celor două partide.
Lista, de până la 29 de membri ai TNL Hunedoara prezenţi în următoarea formulă de conducere, a fost suplimentată cu tineri din organizaţiile Hunedoara, Deva şi Petrila. Pentru completarea locurilor disponibile, preşedintele Cosmin Joiţoiu a cerut votul colegilor din birou, iar în urma acestuia cele 3 organizaţii locale vor desemna încă un reprezentant în forumul judeţean.

birou TNL

Promovarea imaginii

Un alt subiect important pe ordinea de zi a fost promovarea imaginii partidului în mediul virtual, subiect adus în discuţie de Lidia Goia – vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Ca rezultat al discuţiei s-a stabilit ca fiecare organizaţie locală să desemneze 5 membri care să se ocupe de această sarcină, urmând ca la prima întâlnire fiecare reprezentant în biroul judeţean să prezinte lista nominală cu cei care vor promova imaginea PNL-ului în teritoriu.

22 aprilie – Ziua Pământului

Prima acţiune pe care o vor întreprinde tinerii liberali este celebrarea Zilei Pământului din data de 22 aprilie, zi în care se vor organiza acţiuni de ecologizare, în tot judeţul, cu scopul de atrage atenţia că natura are nevoie să o îngrijim în fiecare zi.

j(1)„În şedinţa de astăzi s-au aflat pe ordinea de zi două puncte importante şi anume procesul de fuziune cu organizaţia de tineret a vechiului PD-L şi stabilirea calendarului de activităţi pentru perioada imediat următoare. În acest sens aş vrea să fac referire la celebrarea Zilei Pământului din 22 aprilie, zi în care îi invităm pe toţi cetăţenii judeţului Hunedoara şi nu numai, să vină alături de noi şi împreună să învăţăm să apreciem natura. ” a declarat Cosmin Joiţoiu, preşedintele TNL Filiala Hunedoara.

Organizaţia judeţeană de tineret a Partidului Naţional Liberal este una bine structurată şi cuprinde organizaţii locale de pe tot cuprinsul judeţului. În Valea Jiului există 6 astfel de organizaţii, iar la nivel judeţean reprezentarea Văii Jiului stă foarte bine, tinerii fiind reprezentaţi de doi vicepreşedinţi, în persoanele lui Daniel Preda şi Dan Marinescu şi alţi 4 tineri, membri în biroul judeţean de conducere.