Udrea trimisă în judecată. Resmeriţă şi Gărdean încă la faza de cercetări

    Procurorii anticorupție au dispus disjungerea Dosarului “Gala Bute”, în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată, și continuarea cercetărilor față de Resmeriță Cornel și Condoiu Cristofor Alin pentru infracțiunile de abuz în serviciu și față de Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel și Lupulescu Miron pentru infracțiunile de dare de mită și instigare la abuz în serviciu.

big-udrea-cu-lacrimi-in-ochi-asteapa-decizia-instantei-pentru-a-afla-daca-se-intoarce-dupa-gratii-png_76240300Procurorii DNA susţin că primarul Cornel Resmeriţă, dar şi fraţii Gărdean sunt implicaţi direct în afacerile ilegale ale Elenei Udrea, care a fost trimisă tocmai din aceste considerente în instanţă, însă în cazul lor cercetarea nu s-a încheiat. DNA a constituit un nou dosar, disjuns din primul, în care îi cercetează pe Resmeriță Cornel și Condoiu Cristofor Alin pentru infracțiunile de abuz în serviciu și față de Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel și Lupulescu Miron pentru infracțiunile de dare de mită și instigare la abuz în serviciu. De asemenea, se efectuează în continuare cercetări pentru infracțiunile de spălare a banilor și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, reținute în sarcina inculpatei Udrea Elena Gabriela.

Primarul suspendat al Lupeniului, Cornel Resmeriţă se află în arest al domiciliu, iar procurorii DNA au declanşat cercetările după ce acesta ar fi primit „cu dedicaţie” fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului MDRT, condus de Elena Udrea, pe care le-a direcţionat către Termogaz Company, societate controlată de Adrian Gărdean, în baza unui contract supraevaluat. Primarului suspendat din Lupeni i se impută un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei.

gardean

cornel_resmerita_86070400