La munte, doar cu echipament adecvat. Vremea e schimbătoare

retezat-4Vremea schimbătoare poate strica planurile celor care aleg să-şi petreacă week-end-ul la munte, iar jadarmii montani îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze pe traseele montane fără un echipament adecvat.

Dacă vreţi ca distracţia să nu se termine altfel decât v-aţi fi dorit sau chiar la spital, atenţie mare cum vă echipaţi, în cazul în care petreceţi week-end-ul la munte. Jandarmii montani îi sfătuiesc pe turiştii care aleg să petreacă acest sfârşit de săptămână la munte, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat şi să se informeze temeinic condiţiilor meteorologice şi asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă. De asemenea, trebuie să adopte un comportament decent, să nu săvârşească fapte de natură să tulbure ordinea publică şi să nu recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor.

„În caz de nevoie sau în situaţia în care sunt martori ai unei acţiuni de încălcare a legii, să nu ezite să apeleze la ajutorul jandarmilor şi salvamontiştilor, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112”, spun reprezentanţii IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani vor fi prezenţi în staţiunile din judeţul Hunedoara, pe traseele turistice din munţii Retezat, Vâlcan, Şureanu şi Parâng.