Au demarat procedurile pentru modernizarea drumului spre Mănăstirea Prislop

drum prislop     Consiliul Judeţean Hunedoara a lansat procedura de licitaţie pentru modernizarea unui tronson de 12,17 kilometri al DJ 687K, dintre localitatea Silvaşul de Jos și Mânăstirea Prislop.

„În situația nou-creată de afluxul sutelor de mii de turiști care vin anual în județul Hunedoara pentru a vizita Mănăstirea Prislop, modernizarea drumului de acces spre Mănăstire este o prioritate pentru Consiliul Județean. Pe de o parte, este vorba de cartea de vizită a Hunedoarei, pe de altă parte, sunt importante siguranța și confortul locuitorilor zonei.”, a declarat Dorin Gligor, șeful administrației publice județene.

Traficul pe DJ 687K se derulează în prezent cu dificultate din cauza lățimii insuficiente a șoselei: pe o distanţă de 2,37 kilometri drumul are o lăţime de 3,5 metri, făcând aproape imposibilă deplasarea automobilelor pe ambele sensuri.

Potrivit lui Viorel Rotar, director executiv în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţii a CJ Hunedoara, ultima zi până la care firmele interesate pot depune documentaţia pentru adjudecarea lucrării este 2 iunie a.c., în data de 3 iunie urmând a fi desemnat câștigătorul licitației. După termenul legal de depunere a contestațiilor, lucrările vor putea începe în luna august a acestui an.

După modernizare, traficul între Silvaşul de Jos şi Mânăstirea Prislop se va desfășura pe o şosea cu o lăţime minimă de șase metri. Pe o porţiune de un kilometru, între km 10,4 și km 11,4, drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lăţimea drumului va fi de nouă metri.
Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvaşul de Jos au fost proiectate două porțiuni de drum cu circulație în sens unic: „În Silvaşu de Jos, de la intersecţia cu DJ 687 A, va fi sens unic pentru maşinile care merg spre Mănăstirea Prislop. Maşinile care se întorc de la Mănăstire vor ieşi în DJ 687A Hunedoara-Haţeg pe un alt drum, tot cu sens unic, astfel încât traficul auto în Silvaşul de Jos să decurgă fără riscul producerii de blocaje”, a declarat Carmen Bocăniciu, specialist în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţii a CJ Hunedoara.



« (Știre anterioară)