Administratorul Petroşaniului atacă decizia magistraţilor hunedoreni

Marian Popescu ar trebui să restituie municipalităţii peste 50 de mii de lei, sumă stabilită de magistraţii Tribunalului Hunedoara printr-o sentinţă dictată la începutul acestei luni. Administratorul public al municipiului Petroşani a dat Primăria în judecată după ce un control al Curţii de Conturi a stabilit că administraţia i-a acordat un spor de vechime la care nu ar fi avut dreptul.

download (17)Suma totală stabilită de Curtea de Conturi era de 60 de mii de lei, însă Marian Popescu a contestat raportul bazându-se pe faptul că doar primarul şi viceprimarul nu pot beneficia de sporul de vechime, el fiind un angajat ca oricare altul. Nu a avut însă câştig de cauză la Tribunalul Hunedoara, iar Popescu spune că nu ştie dacă argumentele sale au fost luate în seamă de magistraţi, dat fiind faptul că a fost sfătuit de apărătorul său că prezenţa lui la proces nu este necesară.

„Nu am fost la proces, avocatul a spus că nu este nevoie să merg şi eu. Poate că a fost o greşeală din partea mea”, a explicat Popescu. Acesta are însă calea apelului pentru a desfiinţa decizia primei instanţe. „Voi face apel, dar până acum nu am primit comunicarea tribunalului. În termen de zece zile de la comunicare voi face apel”, precizat administratorul public. Administratorul public al municipiului Petroşani speră ca magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia să-i dea dreptate în condiţiile în care au fost mai multe situaţii similare în ţară şi administratorii au avut câştig de cauză.

[slideshow_deploy id=’13836′]