Ce ascundeau în depozite subunităţile CEH. Stocuri de 11 milioane de euro pe care s-a pus praful!

       Un simplu control a scos la iveală că în depozitele subunităţilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara există stocuri fără mişcare sau cu mişcare lentă în valoare de 11 milioane de euro.

ceh2      Angajaţi ai Termocentralei Mintia au dezvăluit că mai multe bunuri de la această sucursală energetică iau calea Văii Jiului. Periodic, piese şi utilaje ies pe poarta unităţii pentru a fi duse la Paroşeni. Alimentaţi şi de diverse persoane din interior, care pun gaz pe foc, oamenii au ajuns să se teamă că, de fapt, se urmăreşte închiderea sau lichidarea Termocentralei Mintia în favoarea celei de la Paroşeni, a cărei retehnologizare este la acest moment mai ieftină, dat fiind faptul că programul este demarat. Angajaţii sunt de părere că este vorba despre un „furt cu acte în regulă a patrimoniului de la termocentrala Mintia”, de unde au plecat spre Valea Jiului motoare, tablă, dar şi alte utilaje din patrimoniu. „Ne divizăm dar patrimoniul pleacă în Valea Jiului? De ce? Cum vine asta, adică ne separăm activităţile dar înainte de asta vă golim depozitul că avem  nevoie de piesele voastre? Ăsta e jaf cu acte-n regulă”,spune unul dintre cei de la Mintia.

Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, recunoaşte transferul, dar spune că este vorba doar despre stocurile cu mişcare lentă sau fără mişcare şi nu vrea nimeni să pună pe butuci Sucursala Electrocentrale Deva. „Am constatat că în depozite există stocuri de vreo 11 milioane de euro şi sunt şi stocuri fără mişcare sau cu mişcare lentă. Am decis ca, ce este în plus să folosim intern”,a precizat Constantin Jujan. Acesta a precizat că astfel de transferuri vor continua şi în perioada următoare, în condiţiile în care materialele pot fi refolosite şi se evită alte achiziţii. De exemplu, Grupul III energetic urmează să intre în reparaţii, iar atunci va fi luată de acolo conducta răcitoare, iar aceasta va fi folosită pentru branşarea la reţeaua de termoficare a sediului administrativ. „Nu vrem să  omorâm nicio sucursală. Am fost înţeles greşit de unii dintre angajaţii de la Mintia, care sunt alimentaţi şi de anumite persoane din rândul personalului de conducere”, a explicat Jujan. De precizat că piesele de la Mintia, care valorează circa 11 milioane de euro, zac în depozite nefolosite de ani de zile şi riscă să îşi piardă în cele din urmă utilitatea. Aşa că este de neînţeles, logic vorbind, de ce s-ar opune cineva utilizării lor, pentru a nu se aşterne definitiv praful sau rugina peste ele.

De menţionat că actualele tensiuni din rândul angajaţilor s-au făcut simţite mai ales după ce Adunarea Generală a Acţionarilor de la CEH a aprobat divizarea companiei energetice, care ar însemna în principal despinderea activităţii energetice de cea minieră.

 

[slideshow_deploy id=’13842′]