Polițiștii locali vor primi mai mulți bani pentru norma de hrană – creștere de la 720 de lei, la 810 lei pe lună

      Cuantumul normei de hrană pentru polițiștii locali va crește cu aproximativ 12%, de la 720 de lei, la 810 lei pe lună, în urma unui Ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, publicat în Monitorul Oficial din data de 22 iulie.

politist

Decizia a fost luată în urma adreselor transmise de sindicatele afiliate și de Uniunea Sindicatelor Politiștilor Locali din România și a dialogului cu Ministrul delegat pentru Dialog Social.

Pentru banii alocați în plus, administrațiile locale vor fi nevoite să facă o rectificare bugetară, aprobată de consilierii locali.

Reamintim că polițiștii locali au început să primească bani pentru norma de hrană, în aceleaşi condiţii cu poliţiştii şi militarii, doar din luna aprilie 2015, după ce au fost publicate normele de aplicare ale Ordinului de ministru din luna martie 2015.Potrivit metodologiei de acordare, norma de hrană se acordă polițiștilor locali cu funcții de execuție sau de conducere, în limita plafoanelor calorice. Ea poate fi acordată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică), în funcție de hotărârea consiliului local.[slideshow_deploy id=’13837′]

ziarulunirea.ro