Proprietarii de oi din România amenință cu proteste – cer abogarea modificărilor “aberante” la Legea vânătorii

                  O serie de modificări aduse Legii vânătorii, adoptate în iulie 2015 de Parlament, au pus pe jar proprietarii de oi și capre din România.

download (5)Reprezentanțiii Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la Agrostar, cataloghează drept aberante anumite modificări aduse acestei legi și amenință că dacă legea nu va fi abrogată, oierii vor trece la actiuni de protest in fața Parlamentului si ca vor sesiza si Avocatul Poporului si Curtea Constituțională.

Aceștia consideră ca în noua formă, legea incalcă grav dreptul la proprietate si le permite asociatiilor de vanatoare sa faca ce doresc pe terenurile proprietate privată.

Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei, oferă mai multe exemple de măsuri aberante, cum ar fi interzicerea crescatorilor de animale sa isi protejeze bunurile, respectiv turma, cu mai mult de doi caini, pentru a nu fi speriat vanatul, in conditiile in care animalele salbatice le produc crescatorilor de animale pagube insemnate, iar acestia nu sunt despagubiti.

„Modificarile la aceasta lege au fost aprobate fara a fi consultate si asociatiile crescatorilor de animale, sunt aberante si incalca in mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu in acest sens este interzicerea pasunatului animalelor pe terenurile agricole in perioada 06 decembrie-24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici sa-si recolteze culturile, daca acestea sunt preferate de vanat”, susține presedintele Sindicatului National al Crescătorilor de Ovine si Caprine din România, Marcel Andrei.

[slideshow_deploy id=’13835′]

ziarulunirea.ro