Sunteți fumători? Cum să ELIMINAȚI nicotina din organism în șase pași

Dupa inhalarea fumului de tigara, nicotina ajunge imediat in sange, apoi se raspandeste rapid in creier si in sistemul nervos central. Aceasta poata sa ramana in fluxul sanguin pentru 20-30 de zile.Vitamina C este cunoscuta pentru indepartarea nicotinei din sange. Aceasta stimuleaza metabolismul si creste productia de celule albe din sange.

1

Potrivit noilor studii, cei care consuma frecvent fructe si legume au de 3 ori mai multe sanse de a se abtine de la tutun, decat cei care nu le includ in alimentatie.

Beneficiile consumului de fructe si legume proaspete:

– scad dependenta de nicotina;
– continutul ridicat de fibre mentine senzatia de satietate. Unele persoane confunda uneori foamea cu nevoia de a fuma o tigara.
– spre deosebier de carne si cafea, fructele si legumele nu accentueaza mirosul de tutun.

Conform suntfericita.manager.ro, acestea sunt cele 6 alimente care elimina nicotina din organism:

Urzici – contin fier si lupta impotriva inflamatiilor din organism. Va ajuta foarte mult în cazul in care doriți să vă lăsați de fumat.

Portocale – nicotina reduce cantitatea de vitamina C din organism. Din acest motiv, nutritionistii recomanda sa mancati cat mai des portocale, pentru a asigura organismului necesarul zilnic de vitamina C.

Kiwi – la fel ca si portocalele, continw nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului.

Suc de morcovi – contine vitaminele A, B, C, K, care ajuta la eliminarea nicotinei din organism. Nicotina usuca pielea, iar sucul de morcovi este de mare ajutor pentru hidratarea ei.

Broccoli – este bogat in vitaminele C si B5. Broccoli intareste sistemul imunitar si are capacitatea de a proteja plamanii de toxine.

Spanac – nu in ultimul rand, spanacul este buna sursa de acid folic. Despre acidul folic este bine sa stiti ca ajuta la producerea celule rosii si la regenerarea acestora, scrie onlinereport.ro.

[slideshow_deploy id=’13837′]