Autostrada Sibiu – Orăștie: TRAFIC RESTRICȚIONAT pe Lotul 3. Şoferii, obligaţi să circule pe o singură bandă

Pe Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie a fost instituită restricţia circulaţiei pe o bandă de până la finalizarea remedierii degradării, a anunţat miercuri CNADNR.

fisuri-autostrada lot 3Motivele problemelor de la km 60+600 de pe lotul 3 din Sibiu-Orăștie ţin de nerespectarea soluţiei proiectate, funcţionarea defectuoasă a sistemelor de colectare şi evacuare a apelor pluviale şi compactarea redusă a straturilor structurii rutiere.

Potrivit gandul.info, concluzia a reieşit la „şedinţa de lucru” de la CNADNR, la care au participat reprezentanţii companiei, ai constructorului şi experţi tehnici.

Constructorul a informat compania de autostrăzi că a finalizat expertiza tehnică în zona menţionată şi a stabilit trei variante de soluţii tehnice de remediere.

„Până la sfârşitul săptămânii curente (constructorul n.n.) va prezenta proiectul tehnic complet, în vederea analizării de către Beneficiar şi ulterior, avizării de către CTE CNADNR, dar că nu va pune la dispoziţia acestuia şi expertiza tehnică efectuată. În prezent, a fost instituită restricţia circulaţiei pe o bandă de circulaţie până la finalizarea remedierii degradării”, potrivit companiei de autostrăzi.

Însă, cu toate că antreprenorul s-a angajat să înceapă, pe 17 august, reparaţiile, „antreprenorul a întârziat, fără nicio justificare, demararea acestor lucrări”.

„În cazul în care nici de această dată Antreprenorul nu va executa remedierea defecţiunilor constatate, Beneficiarul va angaja şi va plăti alt antreprenor care să execute lucrarea de remediere a defecţiunilor, urmând ca, ulterior, costurile aferente lucrărilor de remediere să fie recuperate de la Antreprenor”, a anunţat compania de autostrăzi.

La Viaductul Aciliu, constructorul a demarat reparaţiile din 15 iulie. Lucrările constau în refacerea dispozitivelor antiseismice, remedierea scurgerii apelor, drenuri longitudinale, lucrări de remediere la sferturile de con.

„Cu referire la defectele constatate la Viaductul de la Aciliu din cadrul tronsonului de autostradă Sibiu-Orăștie, lot 3, în momentul de faţă CNADNR S.A. a demarat procedura de atribuire a unui contract de servicii cu scopul expertizării tehnice a lucrării de artă în vederea stabilirii unor măsuri de intervenţie imediat necesare a fi întreprinse, investigarea aprofundată a cauzelor care au condus la producerea acestor fenomene de degradare prin investigaţii vizuale preliminare, încercări şi testări pe teren şi în laborator, concluzii şi recomandări constructive pentru remedierea lucrărilor, cel puţin 2 opţiuni, ţinând seama de situaţia existentă în zonele menţionate”, potrivit CNADNR. Termenul de finalizare a expertizei tehnice este 10 octombrie.

Perioada de garanţie este de 4 ani, astfel că lucrările de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala constructorului.

„De asemenea, subliniem că CNADNR S.A. va întreprinde demersurile necesare pentru a recupera orice daune generate de întârzierile produse ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor Antreprenorului ce decurg din prevederile contractului”, a arătat sursa citată, conform  gandul.info.

[slideshow_deploy id=’19661′]