ULTIMA ORĂ! Toți copiii ROMÂNILOR plecați în străinătate VOR FI AFECTAȚI!

Guvernul a aprobat in aceasta saptamana un act normativ care va permite autoritatilor sa faca verificari periodice ale copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate. 

copii

Reprezentantii Serviciului public de asistenta sociala (SPAS) se vor ocupa de monitorizarea cresterii si ingrijirii copiilor care au parintii plecati la munca in strainatate, se arata intr-un proiect de hotarare adoptat de Executiv in aceasta saptamana.

Mai exact, autoritatile vor verifica daca parintii plecati in afara tarii au desemnat o ruda care sa intretina copilul, precum si daca persoana in cauza indeplineste conditiile necesare impuse de lege.

Potrivit avocatnet.ro, acestia vor intocmi un raport referitor la evolutia copilului si a ingrijirilor pe care le primeste. Insa documentul va include obligatoriu si informatii despre performantele scolare, starea de sanatate si anturaj.

In functie de situatia copilului, autoritatile vor putea, daca va fi cazul, sa ceara ajutorul medicului de familie, invatatorului/dirigintelui, unui psiholog sau Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului.

[slideshow_deploy id=’17636′]

observator.tv« (Știre anterioară)