Parcul de la Spitalul de Urgenţă Petroşani dispare copac după copac!/ GALERIE FOTO

Întâi a dispărut o bucată bună din gardul viu. Apoi încă o bucată. A urmat un copac şi, ulterior, încă un copac. Este vorba despre parcul de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, pentru care conducerea SUP are alte planuri pe care, cel mai probabil, vrea să le pună în practică fără prea mult tam – tam, cum s-ar întâmpla dacă parcul ar fi ras dintr-o dată!

Picture 044

Pacienţii şi angajaţii SUP pentru care parcul reprezintă oaza necesară de verdeaţă, privesc cu îngrijorare cum tot ce este verde în acel parc dispare pâş – pâş, pâş – pâş. Întâi au crezut că nu văd bine, dar mai apoi s-au convins că de făpt a început defrişarea zonei, în condiţiile în care conducerea Spitalului de Urgenţă din Petroşani, a anunţat deja că este decisă să sacrifice parcul unde se recreează pacienţii internaţi la această unitate medicală pentru a face loc unei noi clădiri.

Practic, copacii, iarba, florile şi băncuţele unde-şi mai odihnesc trupurile bolnavii de la Spitalul de Urgenţă Petroşani vor deveni în cele din urmă doar o amintire odată cu finalizarea proiectului de reabilitare a instituţiei medicale. Un proiect mai complex despre care se vorbeşte de multă vreme, aflat în derulare, care ar trebui finalizat peste doi ani, asta dacă vor fi asigurate şi alocaţiile bugetare în acest sens. Directorul SUP, dr. Alin Vasilescu, a precizat că, în cadrul acestui proiect, urmează să fie construită o nouă clădire anexă, care este aproximativ cât jumătate din actuala clădire a SUP. „Clădirea anexă reprezintă acea construcţie necesară pentru ca să putem avea măcar acelaşi număr de paturi ca şi la ora actuală. Avem la ora actuală 657 de paturi, iar actuala clădire în momentul în care se termină reparaţia capitală va putea găzdui maxim 480 de paturi. Automat, pentru celelalte paturi trebuie o clădire anexă. Amplasamentul este în parcul din faţa spitalului, cu legătură la etajele 1 şi 2. Clădirea anexă este o clădire de aceleaşi dimensiuni, ca înălţime, cu clădirea actuală, deci cinci etaje şi va fi practic o jumătate de spital”, explica nu cu mult timp în urmp directorul SUP. Un proiect amplu, care ar trebui finalizat până în 2017, asta dacă se va primi finanţarea necesară.

De precizat că, înconjuraţi de betoane, oamenii nu vor mai avea unde să iasă la aer curat, pentru că altă zonă verde nu există, dar, cu toate acestea, reprezentanţii SUP nici nu iau în calcul altă variantă de amplasare a viitoarei aripi a spitalului.

Picture 050

Picture 049

Picture 048

Picture 047

Picture 046

 

 

[slideshow_deploy id=’19661′]