Un nou focar de hepatită la Vulcan!

    Cel puţin 18 persoane au fost internate la Secţia de Boli  Infecţioase a Spitalului Municipal Vulcan, iar alte patru cazuri au fost tansferate la Deva, din cauză că la Vulcan nu mai sunt locuri.

646x404

“Cele patru cazuri le-am trasferat la Deva nu pentru că ar fi mai grave, ci epntru că efectiv nu mai avem locuri. Secţia are 25 de paturi, dintre care 18 sunt ocupate de pacienţi cu hepatită. Ca şi grupe de vârstă, sunt pacienţi de la 3 ani, la 65 de ani, a  declarat managerul Spitalului Municipal Vulcan, dr. Cătălin Popa.

De precizat că acesta este cel de-al doilea val de hepatită, după ce la finele lunii iulie şi începutul lunii august tot în Vulcan au mai fost înregistrate alte 32 de cazuri cele mai multe, la fel ca şi acum, la pacienţi care provin din cartierul Dallas. Medicul Cătălin Popa a menţionat că s-au făcut dezinfecţii amănunţite atât pe casa scărilor, cât şi în locuinţe, s-a deschis baia comunală unde oamenii din acest cartier – unul dintre cele mai sărace din Valea Jiului – au acces gratuit, iar primăria le-a dat chiar şi haine. De asemenea, pentru a stopa focarul de infecţie,  la începutul anului şcolar medicii de familie, dar şi medici şi asistente de la Spitalul Municipal Vulcan au fost la şcolile din Vulcan şi a avut loc o campanie de vaccinări. Iar această campaniei nu îi vizează doar pe copii, ci şi pe adulţi. De precizat, însă, că dacă vaccinarea s-a făcut după contractarea infecţiei, boala – care are o perioadă de incubaţie de două săptămâni – se va dezvolta şi din acest motiv au apărut aceste noi cazuri.  Medicii sunt de părere că numărul cazurilor va scădea pe mpsură ce populaţia va fi vaccinată.Automat, cei care se vaccinează şi nu au contactat boala până la acel moment, nu o mai fac. Deci trebuie continuată campania de vaccinare şi menţinerea măsurilor de igienă pe cât posibil”, a mai spus managerul Spitalului Municipal Vulcan.

[slideshow_deploy id=’17448′]