Sport și distracție la maxim în ”Castelul din Carpați” de la Pasul Vîlcan

castelul8Pentru al treilea an consecutiv, tinerii Vulcanului mobilizați de autoritățile publice locale și societatea civilă din municipiul Vulcan reușesc să demonstreze că Pasul Vîlcan este o stațiune vie, un loc în care sportul, distracția și natura se îngemănează perfect în jurul unui mit istoric, care dă de altfel și numele viitoarei stațiuni turistice a Vulcanului: Castelul din Carpați.

Câteva sute de sportivi iubitori de munte, de alergare, de mountan bike și distracție au urcat sâmbătă, 3 octombrie 2015 la Pasul Vîlcan pentru a participa la competițiile organizate de Primăria și Consiliul local Vulcan în cadrul ediției a treia a Festivalului ”Castelul din Carpați”.

”A fost o zi pe cinste și Dumnezeu ne-a dat și o zi superbă de toamnă de pentru ca evenimentul nostru, care deja se bucură de o largă audiență în rândul vulcănenilor, să fie unul excelent. Le mulțumesc tinerilor Vulcanului și celor care ne-au fost oaspeți cu acest prilej, pentru ziua frumoasă pe care am petrecut-o împreună, pentru ambiția lor de a-și depăși limitele prin sport, pentru modul lor de o sportivitate remarcabilă în care au evoluat la toate competițiile sportive și felul în care înțeleg să ne sprijinile în promovarea frumoasei noastre destinații turistice care este Pasul Vîlcan”, ne-a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

CASTELUL CARPATII3Din punct de vedere sportiv, sutele de competitori, la diverse categorii de vârstă, au avut de ales între parcurgerea unui inedit traseu de alergare, pe o distanță de 14 kilometri cu o diferență de nivel de 560 de metri, marcat corespunzător de echipa coordonată de Daniel Hălăstăuan.

Pentru amatorii de ciclism montan, concursul a avut un traseu de urcare pe distanța cuprinsă între Primăria Municipiului Vulcan și Cabana Adeona din stațiunea Pasul Vulcan.

CASTELUL1Pe lângă sportivii participanți la ediția a treia a a Festivalului sportiv ”Castelul din Carpați”, în Pasul Vîlcan a fost sâmbătă forfotă mare, pentru că sute de oameni au urcat la munte pentru a-i susține pe concurenți sau pentru a se bucura de o zi frumoasă de toamnă și de un eveniment reușit de pe agenda administraiei locale de la Vulcan.

[slideshow_deploy id=’19869′]