PSD pregăteşte puciul. Scaunul lui Ponta, clătinat chiar din interior

După ce Liviu Dragnea a câştigat la un scor categoric alegerile pentru şefia PSD, fiind de altfel şi singurul candidat, tot mai multe voci vorbesc despre puciul care i se pregăteşte Primului Ministru Victor Ponta.

2014_11_10_victor-ponta-8_rszLocul lui ar urma să fie luat, conform unor surse politice, de liderul din „grupul de la Cluj”, sociologul Vasile Dâncu, cu care Liviu Dragnea ar purta negocieri în aceste zile privind reîntoarcerea lui în partid. De precizat că nu este o noutate aplecarea şui Dragnea către Dâncu, căruia i-a adresat, încă de când era doar preşedinte interimar, o solicitare publică de a reveni alături de partid, de a fi mai activ, menţionând că „social-democraţia are nevoie de Dâncu”. Vasile Dâncu a fost ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul condus de Adrian Năstase. În 2008, după alegerile locale, a demisionat din funcţiile deţinute în PSD, iar doi ani mai târziu şi-a dat demisia şi din partid.

Iar ultimele declaraţii ale proaspătului preşedinte al PSD privind posibile negocieri cu Preşedintele Klaus Iohannis nu fac altceva decât să dea apă la moară celor care vorbesc despre debarcarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. Acesta a declarat duminică seara, despre subiectul unei eventuale negocieri cu Klaus Iohannis pentru schimbarea Premierului că nu vrea sa abordeze subiectul până când nu apar ‘invitaţii’. „Nu mai vreau sa vorbesc despre asta, voi vorbi despre asta daca apar invitaţii, solicitări”, a spus Liviu Dragnea. Şi “baronul” de Vrancea, Marian Oprişan, a devenit mult mai vocal şi a lăsat loc la multe interpretări despre ceea ce se întâmplă acum în partid. “Partidul Social Democrat va avea premier până la capăt, indiferent cum il cheamă”, a declarat preşedintele PSD Vrancea.

 

 

[slideshow_deploy id=’19658′]