Directoarea Casei de Cultură din Petroșani, Mia Albescu, a fost reținută de DGA

Directoarea Casei de Cultură din Petroșani, Mia Albescu, a fost reținută de DGA .

pizap.com14461403212922

Maria Albescu, directoarea Liceului particular „Apollonius“, dar şi a Casei de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulămiţă” din Petroşani, împreună cu un intermediar a fost reţinută pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie.

Maria “Mia” Albescu este cercetată pentru luare de mită şi fals în înscrisuri, iar achetatorii ar fi ajuns la directoarea Liceului Apollonius după ce l-au prins pe intermediar. Ar fi vorba despre afaceri cu diplome de bacalaureat vândute pentru mii de euro, iar anchetatorii vor verfica toate documentele instituţiei de învăţământ, care vor să stabilească dacă există precedent. Directoarea Casei de Cultură din Petroşani, dar şi intermediarul, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie duşi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Nu este pentru prima dată când Mia Albescu este acuzată de diverse nereguli  pentru care trebuie să dea socoteală în fața oamenilor legii, însă până acum a scăpat basma curată.

Potrivit surselor judiciare, anchetatorii ar fi ajuns la Mia Albescu după ce l-au prins în flagrant pe „colaboratorul” său. Acesta ar fi pretins și primit 2000 de euro ca să fabrice o diplomă de bacalaureat. Înainte mai primise de la aceeași persoană 500 de euro. Banii, spun procurorii, au fost primiți de directoare, care ar fi întocmit astfel, în fals, o foaie matricolă și o diplomă de bac.

[slideshow_deploy id=’22083′]