Petrila îndurerată anunţă ceremonia de înmormântare a unităţii miniere

Înmormântare la mina Petrila. Unitatea mineră din Petrila îşi duce ultimele clipe. Mâine, de aici va fi scos ultimul vagonet de cărbune în cadrul unei ceremonii de înmormântare, iar apoi are loc pomana.

anunt

Câţiva oameni frumoşi fac haz de necaz şi ne invită la pomaă printr-un “anunţ mortal” prin care ne anunţă că “Petrila îndurerată, cu inima frântă de durere, anunţă rudele, cunoscuţii şi lumea întreagă că, vulnerabila şi onorabilă Mină Petrila a încetat din viaţă în ziua de 30.X.2015 la frageda vârstă de 156 de ani”.

Pentru a respecta tradiţia, se va organiza şi o pomană, “ceremonia de înhumare va avea loc în curtea Casei Memoriale ION D. Sîrbu din Petrila în ziua de 31 octombrie ora 16. pomana se va face imediat după îngropăciune, în acelaşi loc”

Evenimentul creat pe reţeaua de socializare nu a rămas fără ecou. Activitatea de exploatare a cărbunelui la Mina Petrila a început în urmă cu mai bine de 150 de ani. Prima atestare documentară a exploatării cărbunelui la Mina Petrila este datată la 30 decembrie 1858, când compania ‘Max, Egon, Fürst’ a dobândit prima concesiune de teren minier în zonă. Mina Petrila este considerată și cea mai adâncă din țară, cu galerii care ajungeau până la 1.100 de metri sub pământ.

 

 

[slideshow_deploy id=’19658′]