Promisiunile halucinante ale lui Vochiţoiu de la locale/Senatorul hunedorean susţine că şi-a îndeplinit mai toate angajamentele din campanie

Senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu, i-a răspuns lui Adrian David, că şi-a îndeplinit mai toate promisiunile din campania electorală şi că doar problema cu “Judeţul Hunedoara – centrul energetic al Universului” nu a putut să şi-o respecte pentru că ar fi fost o “eroare de scriere”.

haralambie-vochitoiu6

“Marea majoritate le-am îndeplinit. Unul singur l-am greşit. Am spus că, pentru mine judeţul Hunedoara – au arătat cercetările – este centrul energetic al Pământului. Cine mi-a scris pliantul, a scris al Universului, de au făcut mişto de mine toţi în campania electorală. Este vorba despre Sala Polivalentă – banii sunt veniţi, Gara – o voi rezolva, drumul spre  Herculane – îmi asum şi voi face, preţul la apă pe care îl voi scădea”. Cât priveşte fondurile pentru tineri sau agricultori, promise de asemenea în campania electorală, Vochiţoiu spune sec: “există. Sunt fonduri europene”.

Asta spune senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu. Să ne aducem aminte, în acelaşi timp, ce promitea, în 2012, în campania electoralã de la locale, când candida la Consiliul Judeţean Hunedoara, convins cã va câştiga. Nu a reuşit, dar s-a remarcat prin promisiunile catalogate drept halucinante. Vochioţoiu era cunoscut drept un politician „colorat” ca şi limbaj de la începutul carierei sale politice, dar, dupã asocierea cu Dan Diaconescu, actualul lider al UNPR Hunedoara a împrumutat de la fostul patron al OTV şi proiectele fantasmagorice cu care a defilat în campania electoralã. Programul lui politic, pe care şi l-a promovat peste tot în judeţ, a stîrnit nu doar râsul, ci chiar şi îngrijorarea. Pe lângă afirmaţia deja menţionată că “Judeţul Hunedoara este centrul energetic al Universului” şi, ca atare, „vom pune în valoare obiectivele istorice din întreg judeţul şi vom trimite imediat dupã gratii pe toţi aceia care au comercializat istoria poporului român”. Şi credeţi cã e tot? Ei bine, nu! Vochiţoiu mai promitea cã „voi reînvia satele, iar fiecare hunedorean stabilit la ţarã va primi 20.000 de euro nerambursabili pentru a  deschide o afacere în agriculturã”. Pe pliantele electorale mai anunţa că: „Hunedoara, Cãlan, Brad, Orãştie şi Valea Jiului devin zone cu fiscalitate ZERO”, ori cã „voi reîncepe exploatarea minereurilor neferoase şi a aurului în judeţul Hunedoara” şi „nu voi mai permite închiderea mineritului în Valea Jiului. Vom transformă aceastã ramurã economicã într-o ramurã de interes strategic”.

Ce s-a ales din aceste promisiuni? Judecaţi singuri!

[slideshow_deploy id=’24093′]