“Conductele lui Serafinceanu” de pe strada Mărăşeşti lasă părţile fără 400 de lei în conturi

400 de lei. Aceasta este suma pe care trebuie să o achite părţile din dosarul care vizează vechile conducte ale UMIROM, aflat pe rolul Judectăroriei Petroşani.

Lucrari-Tetkron-subtraversare-Saturn-4

Instanţa a dispus efectuarea de noi săpături, însă pentru acest lucru este nevoie de avize, care costă fix 400 de lei. Magistraţii Judecătoriei Petroşani au decis împărţirea sumei frăţeşte, adică 200 de lei ApaServ Valea Jiului SA şi alte 200 de lei reclamanta Gerom Real Estate. Dacă procedura nu va fi respectată, instanţa ameninţă u suspendarea judecăţii cauzei. “Pune în vedere reclamantei, prin reprezentanta sa, să depună o cerere la Primăria municipiului Petroşani, în cazul în care nu a depus o astfel de cerere, iar în cazul în care a depus-o să depună la dosar dovezi în acest sens, să achite suma de 1 din taxa pentru eliberarea avizului în sumă de 400 lei, respectiv suma de 200 lei şi să depună la dosar chitanţa, să ia legătura cu pârâta S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. în acest sens şi să înştiinţeze expertul despre achitarea taxei pentru eliberarea avizului de săpare şi obţinerea avizului, sub sancţiunea suspendării judecăţii cauzei. Se va emite adresă către pârâta S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. prin care i se va solicita să achite suma de 200 lei reprezentând cota de 1 din taxa pentru eliberarea avizului de săpare în sumă de 400 lei, să ia legătura cu reclamanta în acest sens şi să înştiinţeze expertul despre achitarea taxei pentru eliberarea avizului de săpare şi obţinerea avizului. Se emite adresă către expertul Popescu Marin prin care i se va aduce la cunoştinţă că atât reclamantei, cât şi pârâtei li s-a pus în vedere să achite taxa pentru eliberarea avizului şi să îl înştiinţeze cu privire la eliberarea avizului, motiv pentru care i se va solicita să comunice de îndată instanţei prin e-mail dacă părţile au obţinut avizul de săpare, iar după obţinerea avizului şi să procedeze la convocarea părţilor pentru a se deplasa în teren pentru a efectua completarea la raport solicitată. Amână judecata cauzei şi fixează termen de judecată la data de 27.11.2015, pentru când părţile au termen în cunoştinţă”, au decis magistraţii Judecătoriei Petroşani la ultimul termen al procesului.

 

Ce vor magistraţii să afle

 Câte conducte sunt în cele din urmă şi care este traseul lor? Acestea sunt întrebările la care vor să afle răspunsul şi magistraţii de la Judecătoria Petroşani în procesul dintre operatorul de apă din Valea Jiului,o firmă controlată de ex-prefectul de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, respectiv Gerom Real Estate, dar şi executantul lucrării de pe strada Mărăşeşti din Petroşani. Reamintim că reprezentanţii ApaServ au precizat că, din datele lor, executantul lucrării, Zona D, a scos din pământ două conducte. Gerom, în schimb, susţine că erau trei. Când le-au scos, spun cei de la  Zona D, starea tehnică a lor nu era tocmai bună, dar sunt contrazişi de cei de la Gerom Real Estate, care suţin că erau în stare excelentă, chiar dacă duceau spre nişte bazine de apă dezafectate. Nici asupra tarseului nu s-au înţeles părţile. Reprezentanţii firmei controlate de ex-prefectul Aurelian Serafinceanu susţin că mergeau pe sub stradă, aşa că le-ar fi putut folosi fără probleme la viitorul centru commercial care ar urma să fie amenajat pe amplasamentul fostei fabrici de utilaj minier UMIROM. În contrapartidă, oficialii ApaServ spun că datele lor indică faptul că trec la un moment dat chiar şi pe sub unele case din zonă, lucru confirmat şi de unii martori – localnici – audiaţi în această cauză. În consecinţă, pentru aflarea adevărului, se impune să se facă săpături pentru a se constata care este numărul real de conducte şi tarseul acestora.

Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început în urmă cu apoximativ doi ani după ce muncitorii de la Zona D, care au câştigat licitaţia organizată de ApaServ, au ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului, aceştia au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de al ApaServ, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau şi au furat şi o parte a ţevilor. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă pentru viitorul centru comercial, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite. Procesuls e află pe rolul Judecătoriei Petroşani.

[slideshow_deploy id=’13835′]