Revoluţia din 1989, celebrată astăzi la Petroşani

Astăzi, cei care au ieşit în stradă, în Petroşani, în Decembrie 1989 vor celebra acele zile însângerate în care regimul comunist a fost îngenunchiat. Evenimentul va avea loc la ora 11, la Primăria Municipiului Petroşani.

Romanians celebrate the end of Dictator Ceausescu's government. ca. December 1989 Bucharest, Romania

Romanians celebrate the end of Dictator Ceausescu’s government. ca. December 1989 Bucharest, RomaniaLa Petroşani nu s-au tras focuri de armă, nu au fost morţi, dar a fost Revoluţie şi, ca atare, au fost şi revoluţionari. An de an, cei care în Decembrie 1989 au strigat „Jos Comunismul” pe străzile din Petroşani se întâlnesc la Primăria Petroşani să depene amintiri, la o cupă de şampanie, şi să marcheze, astfel, acel important moment din istoria noastră recentă. Anul acesta întâlnirea este programată pentru data de 22 decembrie, la ora 11.00 şi sunt aşteptaţi toţi cei care în rumă cu 26 de ani au pus umărul al răsturnarea regimului totalitar.

De preczat că nici după 26 de ani revoluţionarii nu par să se fi împăcat cu trecutul, iar timpul nu a şters animozităţile dintre ei. Este, practic, aceeaşi situaţie pe care o regăsim în întreaga ţară, unde revoluţionarii sunt fărâmiţaţi în diverse asociaţii. Potrivit datelor oficiale, în Petroşani cel mult 10 persoane au certificat de revoluţionar, însă mult mai mulţi cei care au fost atunci în stradă.

[slideshow_deploy id=’17454′]