Nevoiaşii Văii Jiului au primit alimente de la SARS

Mai multe familii nevoiaşe din Valea Jiului au primit cadouri din partea echipei SARS România, aşa cum se întâmplă an de an, astfel încât sarbatorile de iarnă să fie mai îmbelşugate şi mai luminoase.

sars

În total, au fost distribuite pachete cu alimente la 17 familii din Valea Jiului, acţiunea fiind coordonată de preotul Solomon Vasile. Pentru realizarea acestei acţiuni a fost încheiat un parteneriat cu Crucea Roşie Petroşani şi asociaţia caritabilă “Grupul de Prieteni”.

sars1

Pe de alta parte, cei de la SARS România au mai initiat şi înfăptuit o acţiune umanitară, în cadrul Proiectului “Copil pentru Copil”. “Cu toţii ştim că atitudinile şi comportamentul nostru faţă de tot ce ne înconjoară începe a se formă de la cea mai fragedă vârstă. Iniţial părinţii, apoi profesorii încearcă să ne familiarizeze cu diferite norme şi valori morale. Una din aceste valori este şi solidaritatea cu cei din jurul nostru. Toţi oamenii au îndatoriri unii faţă de alţii, iar îndeplinirea acestora nu este un lucru greu dacă se obişnuiesc de mici să respecte, să ajute, să fie politicoşi, înţelegători, să aprecieze binele, să fie generoşi, să fie în stare să redea un zâmbet pe chipul copiilor care sunt în suferinţă şi care au dreptul la o viaţă decentă. De aceea şi noi ne-am propus să luptăm împotriva factorilor care duc la sărăcie şi sperăm că efortul nostru va avea un efect benefic asupra copiilor din familii defavorizate. Proiectul ”Copil pentru Copil” este un proiect zonal deschis pentru toate cadrele didactice, preşcolari, şcolari şi părinţii acestora, din instituţiile de învăţământ partenere. Scopul proiectului este de promovare a valorilor morale în rândul societăţii. În cadrul acestei campanii umanitare au beneficiat de ajutor umanitar un număr de 67 de persoane din care 15 de adulţi şi 52 de copii din Municipiul Vulcan,Petroşani şi Petrila. Cei mai mulţi dintre ei sunt fără locuri de muncă, pentru că trăiesc în zone sărace, muncind doar ocazional. Sunt copii orfani de ambii părinţi, care sunt crescuţi de bunici, trăind la limita sărăciei dintr-o mică pensie şi alocaţia copiilor”, au precizat reprezentanţii SARS, care le-au mulţumit celor care au fost alături de ei.

sars2

[slideshow_deploy id=’26307′]



« (Știre anterioară)