Dosarul de insolvenţă CEH dat pe mâna unei „firme – suveică”

Dosarul de insolvenţă al Complexului Energetic Hunedoara, un colos cu circa 6.700 de angajaţi şi cu o pondere de 5% în producţia de energie locală a ajuns pe mâna unei societăţi de insolvenţă de tip suveică.
pizap.com145217227621811
 
Tribunalul Hunedoara a dispus intrarea în insolvenţă a Com­plexului Energetic Hunedoara, iar judecătorul Ioan Drăgan a numit în funcţia de adminis­trator judiciar casa de insolvenţă GMC din Craiova. Propunerea statului pentru acest caz a fost Euro Insol, com­pania controlată de avocatul Re­mus Borza, cel care gestionează do­­sarul insolvenţei Hidroelectrica, dar judecătorul a ales altă societate de profil. Nu neapărat corectitudinea acestei alegeri a ridicat suspiciuni, cât mai ales oportunitatea numirii Casei de Insolvenţă GMC ca lichidator al colosului economic hunedorean.
 GMC Craiova s-a înfiinţat în luna mai a anului trecut şi, până la momentul la care i s-a pus – nesperat şi neaşteptat – în braţe dosarul insolvenţei CEH pare să nici nu fi existat. Nici măcar Internetul nu a păstrat prea multe „urme” ale acestei societăţi. De fapt, este o firmă ce a acţionat asemănător societăţilor ce încearcă să-şi piardă urma, prin afaceri rostogolite printr-un sistem de tip suveică. Pe parcursul anilor, firma şi-a tot schimbat denumirea şi asta până în luna mai 2015 când ultima societate funcţională s-a divizat şi a luat fiinţă Casa de Insolvenţă GMC Craiova.
Astfel, înainte de a deveni „Casa de Insolvenţă GMC”, firma s-a numit AMT Servicii Insolventa SPRL, o societate mult mai prezentă în domeniul procedurilor de insolvenţă şi al reoranizărilor judiciare. Potrivit datelor oficiale existente pe site-ul firmei – încă active, deşi firma  afost divizată! – AMT Servicii Insolvenţă SPRL a fost infiinţată în anul 2006, urmare apariţiei OUG 86/2006, ce a stabilit cadrul organizarii societatilor profesionale in domeniul insolventei.
Interesant este că şi această societate este tot o … succesoare, a SC AMT SERVICE SA, căreia i-a preluat clientela şi portofoliul activităţilor de insolvenţa. Oficialii Casei de Insolvenţă GMC ne-au declarat că au un vast portofoliu de clienţi, pe lista lor regăsindu-se şi societăţi foarte mari. ” Avem dosare de insolvenţă în 9 judeţe şi avem în reorganizare şi societăţi foarte mari. Puteţi să ne căutaţi pe Tribunalele Dolj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Timiş, Hunedoara. De asemenea, avem o serie de practicieni foarte buni în insolvenţă. Suntem, într-adevăr, succesorii AMT Servicii. Anul trecut societatea s-a divizat în două societăţi distincte”, ne-a declarat Mirela Durlănescu, reprezentantul Casei de Insolevnţă GMC. Practic, fix portofoliul care apărea pe site-ul AMT Servicii Insolvenţă, care s-a ocupat şi de „reorganizarea” UPSROM Petroşani, aflată acum în faliment.
Ulterior convorbirii telefonice purtate cu reprezentantul GMC, brusc pagina nu a mai putut fi accesată! De-a lungul timpului, însă, pe lângă firmele prin care chiar ei recunosc că şi-au trecut activitatea, mai apare încă o societate, ART Insolv, cu care cei de la AMT au lucrat în mai multe dosare. Şi, absolut întâmplător, şi sediile erau unul lângă altul. După dispariţia AMT, dosare la care societatea de insolvenţă lucra au ajuns la cei de la ART Insolv, inclusiv dosarul UPSROM. Mirela Durlănescu a explicat că, în momentul în care firma s-a divizat fiecare a plecat cu protofoliul său de clienţi, iar UPSROM a ajuns la Art Insolv.
[slideshow_deploy id=’27126′]