O lungă procedură legală îngreunează dosarul deputatului Resmeriţă

Dosarul în care deputatul Cristian Resmeriţă se judecă cu Agenţia Naţională de Integritate, care a stabilit că s-a aflat în conflict de interese, este îngreunat de  noile proceduri. Practic, până să se pronunşe sentinţa, dosarul trece printr-o lungă procedură de filtru.
cristian-resmerita-794x512
 
Deputatul PSD Cristian Resmeriţă a pierdut, la Curtea de Apel Alba Iulia, procesul pe fond cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate, însă a atacat decizia cu recurs. Cauza se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, înregistrată în data de 19 iunie 2015, însă nici până acum nu a trecut de procedura de filtru pentrua  ajunge pe rol, în şedinţă publică.
De vină pentru această procedură greoaie este Noul Cod de Procedură Civilă, mai precis prevederile acestuia, şi nicidecum faptul că s-ar fi clasat cauza în totalitatea ei aşa cum s-a lansat zvonul la un moment dat.
Reprezentanţii Biroului de Informare şi Relaţii Publice au precizat că: „Dosarul nr.79/57/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal se află în procedura prevăzută de art.493 din Noul Cod de Procedură Civilă, această procedură presupune: (1) întocmirea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului; (2) analiza în completul filtru a raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului;(3) comunicarea către părţile cauzei a raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului; (4) formularea de către părţi a unui punct de vedere scris cu privire la raport; (5) examinarea raportului de către completul de filtru, în camera de consiliu, fără citarea părţilor; (6) soluţionarea recursului în completul filtru, fără citarea părţilor, prin pronunţarea uneia dintre următoarele soluţii: anularea recursului; respingerea recursului, ca vădit nefondat; soluţionarea fondului recursului, în cazul în care se constată că este admisibil, iar problema de drept nu este controversată sau face obiectul unei jurisprudenţe constante a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie; (7) în cazul în care nu poate fi pronunţată niciuna dintre soluţiile menţionate la pct.(6), completul de filtru pronunţă, în camera de consiliu, fără citarea părţilor, o încheiere de admitere în principiu a recursului şi fixează termen pentru judecata pe fond a recursului, cu citarea părţilor”.
Reamintim că, data de 12 ianuarie 2015, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul deputatului PSD din Valea Jiului şi a comunicat că acesta „a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”.
 [slideshow_deploy id=’17330′]