Sunt puţini. Medicii de la Petroşani se gândesc dacă vor veni la Petrila

Primarul Ilie Păducel a subliniat în repetate rânduri că speră ca la Centru de Sănătate Multifuncţional să vină medici de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi chiar a precizat că a avut discuţii în acest sens cu managerul SUP, dr. Alin Vasilescu. În realitate, însă, nici un medic nu a venit până cum la noul centru şi, oricum, spitalul din Petroşani se confruntă, la rândul său, cu deficit de cadre medicale.

pizap.com14563811019901

Iie Păducel este decis să caute o soluţie pentru a deconta naveta ipoteticelor cadre medicale care vor profesa la Petrila şi a făcut apel către medicii din Petroșani să se mobilizeze și să deschidă cabinete și la Petrila, pentru ca cetățenii să nu mai facă naveta la Petroşani. Mai mult, în eventualitatea în care medicii din țară sau din Vale doresc să vină la Petrila, edilul din Petrila s-a gândit chiar să construiască şi un bloc destinat special cadrelor medicale.

Ghinion însă. Cabinetele medicale au rămas tot ferecate în aşteptarea medicilor, care întârzie să îşi facă apariţia. Mai mult, managerul spitalului din Petroşani, dr. Alin Vasilescu, recunoaşte că şi instituţia medicală pe care o conduce se confruntă cu problema deficitului de personal „O să încercăm, vedem, în funcţie de dispiziţia colegilor ce se va putea realiza”, a  spus dr. Alin Vasilescu referitor la acest aspect.

Primarul Ilie Păducel a anunţat pe pagina sa de pe o reţea de socializare că un alt proiect important finanțat din fonduri europene în 2015 este reabilitarea și modernizarea Centrului Medical Multifuncțional (fosta policlinică). „În cadrul ambulatoriului din Petrila vor funcţiona următoarele secţii: Cardiologie, Medicină Internă, Obstetrică Ginecologie, Pediatrie, Laborator Analize Medicale, Laborator de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologică, Laborator Radiologie, Neurologie, Psihiatrie, Chirurgie, Ortopedie. In cadrul galei premiilor pentru administrație, organizată de Revista Română pentru Administrație, care a avut loc la Brașov, Petrila a primit un premiu de excelenţă pentru proiectul Modernizarea cabinetelor de specialitate ambulatorii din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional Petrila”, a scris edilul, mîndru de distincţia primită, care nu ţine, însă, loc de personal medical pentru deservirea cabinetelor.

[slideshow_deploy id=’22083′]