Demiteri şi numiri la vârful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică

 

Hunedoara. Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Liviu Gabriel Dumitru, nu mai are calitate de membru. Şi Vasile Bârea şi-a pierdut acest statut.

liviu-gabriel

Locul lui Liviu Dumitru a fost luat de Marcel Zaharie, cel care a preluat atribuţiile de inspector şef al IPJ Hunedoara după transferul lui Liviu Gabriel Dumitru la Centrul Chinologic Sibiu. De asemena, Vasile Bârea a fost înlocuit în ATOP pentru că şi-a dat demisia  din funcţia de consilier, iar în locul său a fost desemnat consilierul judeţean Florian Toma.

În conformitate cu prevederile art.17 din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, coroborate cu cele ale Hotărârii Guvernului României nr.787/2002 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Autorității teritoriale de ordine publică, la nivelul județului Hunedoara s-a organizatși funcționează Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Hunedoara, organism cu rol consultativ, a cărui activitate se desfășoară în interesul comunității.

Din componența acestui organism fac parte și 6 consilieri județeni, dar, conform legii, subprefectul, şeful inspectoratului de poliţie judeţean şi şeful Corpului gardienilor publici al municipiului Bucureşti, respectiv al judeţului, sunt membri de drept ai autorităţii teritoriale de ordine publică.

[slideshow_deploy id=’20328′]



« (Știre anterioară)