O parte din sindicate sunt de acord cu renegocierea CCM de la CEH

Continuă măsurile scrise pentru reducerea cheltuielilor la CEH. Mai multe sindicate de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara au încheiat, astăzi, un protocol prin care susţin că sunt de acord cu anumite măsuri ce se impun în vederea reducerii cheltuielilor la nivelul societăţii.

hunedoara_01

Una dintre acestea vizează renegocierea unor clauze din contractul colectiv de muncă, fapt ce ar duce la scăderea cheltuielilor cu circa 3 milioane de lei/ lună.

“Administratorul special a adus la cunoştinţa invitaţilor, ca în urma întâlnirii din data de 11.02.2016 cu conducerile executive ale sucursalelor s-a hotărât o reducere a salariilor de bază ale membrilor conducerii executive cu 15%. Totodată s-au prezentat şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor, respectiv (…) modificarea unor prevederi din CCM care vor duce la reducerea cheltuielilor cu aproximativ 3 milioane lei/lună”, se arată într-un document al sindicatelor.

Prima măsură pentru reducerea cheltuielilor este trimiterea în concediu de aşteptare a personalului TESA de la sediul central al CEH şi de la termocentrale. Sindicatele prezente la discuţii au fost Sindicatul Noroc Bun, Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Mintia, Sindicatul Liber şi Independent EM Lupeni şi Sindicatul Liber Electrocentrale Paroşeni.

[slideshow_deploy id=’19661′]