SPITALELE TREBUIE INTOCMEASCA 2 REGISTRE IN CARE SA RAPORTEZE CAZURILE DEOSEBITE

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimas Cadariu, a cerut ca spitalele publice și private să înființeze doua registre si anume Registru de boli transmisibile și evenimente neașteptate și Registrul de complicații asociate îngrijirilor medicale. Acestea vor fi verificate perioadic de către reprezentanții desemnați ai direcțiilor de sănătate publică județene.

spital_judetean_sectia_ati02_9ccb4da5da

Pentru a stimula o acțiune proactivă a Direcțiilor de Sănătate Publică, în vederea centralizării situațiilor epidemiologice și a cazurilor clinice deosebite, Ministrul Sanatatii a cerut infiintarea a doua registre, care vor fi verificate saptamanal.

„Pana in acest moment exista un ordin al ministerului, prin care absolut orice caz deosebit indiferent de fiziologie fie accident sau boli acute infectioase, se raporteaza la Directiile de Sanatate Publica. Acestea la randul lor vor raporta imediat la Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta.” a declarat purtatorul de cuvant al DSP Hunedoara, Cecilia Birau.

Astfel, structurile centrale trebuie sa fie informate in cel mai scurt timp in cazul in care au loc evenimente neprevăzute. Totodata, minisiterul a mai solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică o colaborare interna mai bună între departamentele de supraveghere și control, precum și o colaborare externă mai susținută cu unitățile sanitare din județ.

 [slideshow_deploy id=’27028′]