ASTENIA DE PRIMAVARA POATE DUCE LA DEPRESIE

Fiecare dintre noi trece printr-o perioada in care capacitatea de concentrare este scazuta ceea ce duce si la un randament la mic la locul de munca. Starea de oboseala permanenta este resimtita de oameni in fiecare zi in momentul venirii primaverii. Acest termen este cunoscut ca fiind astenia de primavara, cand toate aceste stari pot duce chiar la depresie.

astenie

„Aceasta astenie de primavara poate sa apara la orice persoana cu diferite grade de manifestare si afectare a sanatatii, de la o simpla oboseala, pana la manifestari grave de tipul depresiei.” a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Hunedoara, Cecilia Birau.

Un rol important in functionarea fiecarei fiinte, mai putin stiut de oameni este chiar soarele. Astrul determina bioritmul fiecaruia dintre noi, insa nu trebuie sa uitam de importanta alimentatiei.

„Soarele determina bioritmul fiecarei fiinte, iar nevoia de activitate este data de bioritm. Deasemenea, stresul caracteristic secolului XXI accentueaza aceasta stare, insa contribuie si stilul de viata al fiecaruia. Pe aceasta cale transmit inca o data importanta unui stil de viata sanatos. O hrana care sa aduca toate substantele nutritive, glucide in cantitati suficiente pentru crestere si dezvoltare la copii, pentru repararea „uzurilor” la adulti, dar si micronutrienti, minerale si vitamine necesare pentru un metabolism corespuzator.” a mai spus sursa citata.

De retinut este ca nici somnul nu trebuie neglijat.

„Cele 24 de ore dintr-o zi trebuie sa o impartim in 8 ore petrecute in activitatea petrecuta la munca, alte 8 ore trebuie sa fie petrecute intr-un mod placut, fiind un moment prielnic de dezvoltare a hobby-urilor, iar celelalte 8 ore trebuie sa fie destinate somnului. La copii orele de somn trebuie sa fie de 9-10 ore, care inseamna pe langa refacerea celulelor si cresterea si dezvoltarea acestora. Sistemul nervos central are nevoie de acea perioada de odihna pentru a se dezvolta corespunzator.” a adaugat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Hunedoara.

Deasemenea, diferentele de temperatura din aceasta perioada, care sunt foarte mari de la o zi la alta sau chiar de la zi la noapte, pot duce la intensificarea senzatiei de oboseala. Una peste alta, nu putem scapa de efectele asteniei, insa ii putem diminua efectele resimtite de organism.

[slideshow_deploy id=’19869′]