CENTRUL DE SĂNĂTATE DIN PETRILA VA AVEA MEDICI ABIA DIN APRILIE

Centrul de Sănătate din Petrila, inaugurat acum două săptămâni este şi acum pustiu. Petrilenii nu vor dispune de servicii medicale în cadrul centrului dotat cu aparatură de ultimă generaţie în această lună. Şi asta pentru că medicii trebuie să ocupe posturile existente prin concurs.

dsc07453

După ce primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, a afirmat încă de pe atunci că o serie de doctori din cadrul Spitalului de Urgenţă din Petroşani vor oferi servicii medicale şi petrilenilor începând cu săptămâna imediat următoare după inaugurare, acest lucru nu s-a întâmplat. Întrebat din nou o săptămână mai târziu despre situaţia medicilor, edilul a susţinut aceeaşi idee, deşi este imposibil ca aceştia să activeze în unitatea sanitară fără a fi organizat un concurs de ocupare a posturilor. Managerul Spitalului din Petroşani, Alin Vasilescu a acceptat să ajute comunitatea petrileană cu medici din cadrul unităţii spitaliceşti pe care o conduce, însă acest lucru nu va fi posibil în această lună.

Este doctorul Edmund Tecar, specialist în Medicină Internă, care urmează să mute efectiv cabinetele din sediul vechi în sediul nou şi mai sunt o serie de medici care vor veni în funcţie de publicarea concursului, pentru că nu poţi ocupa un post fără să ai un concurs dat sau măcar publicat şi la care să nu vină nimeni, moment în care ai posibilitatea de a acorda nişte jumătăţi de normă. Trebuie parcurşi toţi factorii legali, dar după părerea mea, la nivelul lunii aprilie lucrurile ar trebui să se rezolve. a declarat pentru Avântul Liber managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, Alin Vasilescu.

Centrul de Sanatate are 11 cabinete medicale care au fost dotate cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație. Acestea sunt: Cardiologie, Psihiatrie, Obstetrică ginecologie, Pediatrie, Medicină internă, Recuperare, Neurologie, Ortopedie-tramatologie, Chirurgie generală, Medicină fizică și balneologie și Radiologie. Pe langa acestea, centrul dispune de un laborator de analize medicale modern, dar și de 10 paturi pentru internări de o zi. Pentru realizarea acestuia, autoritățile locale din orașul Petrila au avut la dispoziție peste 6,6 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, suma la care atat administratia publica locala, cat si Guvernul au mai adus un aport de peste 1 milion de lei.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]