Italienii ar putea curăţa siturile contaminate cu deşeuri industriale din judeţul Hunedoara

 
Judeţul Hunedoara are o şansă mare de a scăpa de deşeurile industriale, de tot ce înseamnă reziduri rezultate din construcţii, demolări.
Eco-Serv-International-SRL-Stefanestii-de-Jos-2026
 
Un concern italian vrea să investească în acest domeniu, a dezvăluit fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, cel care poartă discuţii în acest sens cu potenţialii investitori, de data aceasta din postura de persoană privată care cunoaşte foarte bine realităţile judeţului.
Ei au venit prima dată cu o ofertă pe deşeuri menajere, dar nu aveau nicio şansă, fiindcă am implementat un proiect care este în prag de finalizare. Dar, le-am explicat că este într-adevăr o problemă cu deşeurile industriale, şi de acest lucru chiar are nevoie judeţul Hunedoara. Am spus că, dacă vor să investească în această direcţie, mă implic cu cea mai mare plăcere, pentru că judeţul Hunedoara chiar are nevoie de o astfel de investiţie.
Noi am fost un judeţ  super industrializat, aşa că pe aceste deşeuri chiar este de lucru. Le-am spus că este nevoie de o colectare la nivelul întregului judeţ şi atunci au nevoie de locaţii unde să depoziteze aceste deşeuri”, a declarat Mircea Ioan – Moloţ.
Ultima discuţie pe care Mircea Moloț a avut-o cu italienii a fost înainte de Paştele lor, când aceştia au precizat că trebuie să îşi mai facă nişte calcule, să mai adune informaţii şi în maximum o lună vor şti exact paşii pe care îi vor urma în această direcţie. „I-am văzut destul de determinaţi şi chiar m-aş bucura fiindcă este nevoie de asemenea investiţie”, a mai precizat ex-preşedintele CJ Hunedoara.
Locaţia  ar putea fi stabilită la Orăştie, acolo unde a existat o staţie de sortare a deşeurilor, însă un proiect fără finalitate reală.
[slideshow_deploy id=’19661′]


(Următoarea știre) »