Prefectura Hunedoara a trecut „testul” transparenţei

Prefectura Hunedoara a implementat integral Memorandumul privind transparenţa în administraţie. O analiză aMinisterului pentru Consultare Publică şi Dialog Civicrelevă faptul că unele companii din subordinea ministerelor şi mai ales instituţiile deconcentrate constituie  marea provocare în privinţa implementării  Memorandumului privind transparenţa în administraţie.  
 
Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a realizat o primă evaluare a implementării acestui memorandum, care a cuprins peste 350 de instituţii din aparatul executiv central şi local. Rezultatele analizei arată că, la nivelul ministerelor, s-au aplicat peste 78% din prevederile Memorandumului, la nivelul Prefecturilor – puţin peste 75%, iar la nivelul instituţiilor deconcentrate în proporţie de 31%.
Prefectura Hunedoara este printre cele care au implementat integral prevederile stabilite prin Memorandum.
 Una din principalele recomandări, în urmă evaluării făcute de  MCPDC este afişarea în format deschis a bugetului, bilanţului contabil şi planului anual de achiziţii ale instituţiei.
La nivelul companiilor de stat, autorităţilor centrale subordonate ministerelor şi primelor instituţii deconcentrate analizate, respectarea standardizării propuse de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic şi de Cancelaria Prim-Ministrului este într-o proporţie de 31%. Din cele aproximativ 300 de pagini de internet  ale instituţiilor publice centrale sau locale peste 160 de instituţii din această categorie s-au conformat parţial structurii propuse de Memorandum, mai relevă datele oficiale.
 
MCPDC a constatat că principala cauza a lipsei implementării documentului reprezintă lipsa resurselor IT (pagini web şi personal cu competenţe IT).
[slideshow_deploy id=’24093′]