Garda de Mediu a învins Complexul Energetic Hunedoara în procesul pentru funcţionarea termocentralei Mintia

Judecătoria Deva a dat câştig de cauză celor de la Garda de Mediu în războiul cu oficialii Complexului Energetic Hunedoara. Termocentrala Mintia ar putea fi oprită, ca urmare a deciziei instanţei, dacă va rămâne definitivă.
garda-nationala-de-mediu
 
Judecătorii de la Deva au respins ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată împotriva procesului-verbal de contravenţie de către CEH în contradictoriu cu Garda Naţională de Mediu. De asemenea, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de interventie accesorie formulata de intervenientul Sindicatul Liber Independent Electrocentarle Deva-Mintia. Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.
În luna iunie a anului trecut, Garda de Mediu a decis suspendarea activităţii la cele două termocentrale incluse în CEH – Mintia şi Paroşeni – din cauză că nu s-au conformat normelor de mediu în vigoare. Comisarii de mediu au precizat că, în vederea obținerii Autorizației Integrate de Mediu, la Mintia este necesară realizarea investițiilor ce decurg din respectarea Directivei 2001/80/C pentru cele trei instalații mari de ardere (IMA1, IMA2, IMA3), respectiv reabilitare electrofiltre, reabilitare azătoare cu NOx redus. De asemenea, pentru Mintia s-a decis aplicarea unei sancţiuni în valoare de 60.000 lei pentru că unitatea funcționează fără a deține autorizație integrată de mediu. CEH a atacat procesul verbal, iar procesul s-a judecat la Deva.
În ceea ce priveşte Termocentrala Paroşeni, cauza este pe rolul Judecătoriei Petroşani.
[slideshow_deploy id=’33103′]