Cristian Merișanu invită competitorii politici la decență în promovarea electorală

Chiar dacă restricțiile de ordin legislativ impuse candidaților înscriși în cursa electorală pentru alegerile locale din acest an fac ca, în presa de calitate, la radio și televiziune, campania electorală să se deruleze într-un spirit de fair-play comparativ cu cele din anii precedenți, în mediul on-line, pe rețele de socializare asaltate de informații politice și electorale, derapajele de comunicare, de limbaj și de abordare a temelor de campanie sunt încă prezente în atitudinea multor candidați.

merisanu-cristian

Această tristă realitate l-a determinat și pe tînărul candidat social-democrat din municipiul Vulcan, Cristian Merișanu – în prezent viceprimarul municipiului Vulcan, să-și exprime pe de o parte dezamăgirea față de ”virusarea” mesajelor electorale în mediul online, iar pe de altă parte să le solicite public competitorilor săi politici mai multă decență în abordarea temelor de campanie.

”Există în mediul on line foarte mulți candidați, care neavând nici un program clar de dezvoltare a municipiului nostru, aruncă întruna cu noroi în ceilalți contracandidați. Unele afirmatii, de-a dreptul penibile, întrec limitele de civilizație și bunul simț de care ar trebui să dea dovadă orice om politic”, avertizează Cristian Merișanu.

Acesta precizează totodată că PSD Vulcan nu va reacționa la acest tip de anti-campanie, pentru că atât primarul Gheorghe Ile, cât și echipa consilierilor PSD Vulcan și-au propus să ridice nivelul calitativ de abordare a acestei campanii electorale, nu doar din respect pentru prevederile legale în materie, ci mai ales din respect pentru cetățenii Vulcanului și pentru ceilalți competitori politici. ”De ce nu reacționăm la atacuri? Pentru că noi știm ce am făcut și mai ales cunoaștem la fel de bine ce a rămas de făcut în perioada următoare în Vulcan. Da, mai este de lucru la infrastructură, locurile de muncă rămân în continuare o prioritate, dar în același timp trebuie să vedem realitatea din Valea Jiului cu seriozitate și să analizăm obiectiv ceea ce poate și ceea ce nu poate face administrația locala. Noi vrem să le dăm oamenilor certitudini, nu povesti de campanie”, arată Merișanu.

În același timp, Cristian Merișanu, care este și președinte executiv al organizației PSD Vulcan transmite un mesaj către toți membri și simpatizanții PSD Vulcan, care se declară nemulțumiți și îngrijorați de derapajele de limbaj și abordare a competiției politice de care uzează alți candidați, rugându-i să-și păstreze, pe toată durata campaniei, calmul și decența. ”Rog toți simpatizantii P.S.D. Vulcan să nu facă afirmații calomnioase la adresa niciunui competitor politic, să respecte toți candidații și dreptul la opinie al acestora, să discute doar pe temele de campanie ale PSD în care prioritate au proiectele care sunt posibil de a fi realizate în mandatul următor”, mai spune Merișanu.

Acesta este convins că, dincolo de mesajele denigratoare și atacurile fără noimă la care este supusă echipa PSD pentru Vulcan, majoritatea cetățenilor din acest oraș are capacitatea de a cerne adevărul de minciună, decența de nesimțire, iar acest lucru se va demonstra categoric în momentul votului din 5 iunie 2016.

[slideshow_deploy id=’33338′]