Dosarul dintre Curtea de Conturi și foștii șefi ai CNH a rămas în pronunțare

În câteva zile vom afla soluția finală în dosarul în care foștii șefi ai Companiei Naționale a Huilei Petroșani au acționat în  judecată Curtea de Conturi a României.
complexul-energetic-hunedoara2-465x390
 
Soluția în acest dosar va fi anunțată în data de 31 mai, au stabilit magistrații de la Curtea Supremă, care au amânat pronunțarea.
La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dosarul a ajuns după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în parte, acţiunea formulată de reclamanta C.N.H. SA, prin lichidatorul judiciar Expert Insolvenţă, în contradictoriu cu reprezentanţii Curţii de Conturi a României. De asemenea, instanţa de judecată a admis, în parte, cererea de intervenţie accesorie formulată de Jujan Constantin, Popescu Verginica, Stoicescu Mihail, Drăgoescu Petru, Nicolescu Cristian, Zamfir Dacian Narcis şi Jurca Ştefan Adrian.
„Anulează în parte Încheierea nr. 129/11.10.2012 emisă de C.C.R. şi pct. II, subpunctele 1 – integral, 6 – integral, 7 – integral şi 9 – în ceea ce priveşte intrarea în legalitate şi recuperarea prejudiciului rezultat din efecuarea serviciilor de curăţenie, acceptate la plată la nivelul sucursalelor, în condiţiile în care au fost facturate pentru suprafeţe care nu fac obiectul contractului şi în ceea ce priveşte intrarea în legalitate şi recuperarea prejudiciului rezultat din efecuarea serviciilor de curăţenie zilnică decontate la nivelul tarifului aplicat pentru curăţenia generală din Decizia nr. 17/07.08.2012 emisă de C.C.R. – Departamentul IV, precum şi menţiunile corespunzătoare subpunctelor anulate cuprinse în raportul de control nr. 100381/16.07.2012, emis de C.C.R. – Departamentul IV Menţine în rest actele atacate. Respinge celelalte cereri, ca neîntemeiate. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 12.620 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea intervenienţilor accesorii privind acordarea cheltuielilor de judecată”, a fost decizia Curţii de Apel Alba Iulia.
În cauză s-a formulat recurs şi de-o parte şi de alta, care a ajunspe masa judecătorilor de la Curtea Supremă.
[slideshow_deploy id=’33106′]