Mircea Moloţ se războieşte, din nou, cu ANI în instanţă

Un nou proces îl are drept pion principal pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. Acesta a dat în judecată Agenţia naţională de Integritate, care a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă.
molotz
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, care este prima instanţă sesizată, dar încă nu a primit termen de judecată.
„În perioada exercitării mandatului de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, MOLOȚ MIRCEA IOAN a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Judeţean privind aprobarea acordării unor finanțări nerambursabile pentru anul 2013 (respectiv acordarea finanțării nerambursabile unor asociații de tineret, cultură, cluburi sportive și unități de cult din județul Hunedoara, în cuantumurile prevăzute în anexa hotărârii) și a semnat  Nota de fundamentare aferentă acestei Hotărâri a Consiliului”, se arată într-un comunicat al ANI.
Potrivit inspectorilor de integritate, în baza hotărârii CJ, Episcopia Devei și a Hunedoarei a fost finanţată cu suma de 2.000.000 lei.
ANI arată că Mircea Ioan Moloț a activat în perioada 15 mai 2010 – 10 martie 2014 ca membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind delegat și ca membru al Consiliului Eparhial.
[slideshow_deploy id=’19869′]


« (Știre anterioară)