Studenții hunedoreni pot face practică la Bruxelles

 

Aceștia au ocazia de a se familiariza cu tot ceea ce se întâmplă în Parlamentul European în urma unui program organizat de eurodeputatul Siegfried Mureșan, originar din Hunedoara.

siegfried-muresan-in-parlamentul-european-436x400

Mureșan organizează în perioada 11 iulie 2016 – 9 ianuarie 2017 cea de-a treia ediție a programului de stagii de practică „Primul pas în cariera europeană” în cadrul biroului parlamentar din București. Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani.

„Am lansat acest program de stagii în 2015 pentru a veni în sprijinul tinerilor cu rezultate academice bune, cu spirit de inițiativă, care-și doresc o carieră în instituțiile europene sau în comunicare politică. Acum, după două ediții încununate cu succes, mă bucur să constat că programul este tot mai popular în rândul studenților și tinerilor absolvenți de la mai multe facultăți din București și din țară”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

Stagiul de practică durează trei luni și se va desfășura în două perioade: 11 iulie – 10 octombrie 2016 și, respectiv, 10 octombrie 2016 – 9 ianuarie 2017.

Candidații trebuie să fie studenți sau absolvenți de studii superioare în domenii ce vizează activitatea Parlamentului European (Științe politice, Relații internaționale și studii europene, Științe juridice, Studii economice, Științe ale comunicării, Administrație publică) și vor fi desemnați în urma unei analize a dosarelor.

[slideshow_deploy id=’27028′]