Universal Edil execută silit firma care asigura hrana caldă a minerilor

 
Firma de interes local Universal Edil Lupeni a obţinut, la Judecătoria Petroşani o decizie de executare silită a celor de la Fortex Food Distributon, care este continuatoarea activităţii societăţii GTS Company SRL Petroşani. 
 
Pe rolul instanţei de judecată de la Petroşani mai este un proces între cele două părţi, care are ca obiect tot o ordonanţă de plată. De precizat că executarea silită vine ca urmare a debitelor neachitate de societatea care furniza hrana caldă a minerilor din Valea Jiului. La începutul lunii februarie, magistraţii au admis cererea formulată de către creditoarea SC UNIVERSAL EDIL SA, prin lichidator judiciar GENERAL ACTIV EXPERT IPURL, împotriva celor de la SC Fortex Food Distribuţion SRL Petroşani. „Ordonă debitorului SC Fortex Food Distribuţion SRL Petroşani să plătească creditoarei suma totală de 5342, 44 lei din care suma de 5190,34 lei cu titlu de debit principal restant, reprezentând contravaloare servicii de salubrizare pe perioada 30.12.2014 – 30.10.2015 şi suma de 152,10 lei reprezentând majorări de întârziere, suma totală care urmează să fie actualizată în raport cu rata inflaţiei, la data plăţii efective. Fără cheltuieli de judecată. Fixează termen de plată de 30 zile de la comunicare. Executorie”, se arată în dispozitivul sentinţei.
Fortex Food are mari dificultăţi financiare din cauza sumelor neachitate de Complexul Energetic Hunedoara, aspect care a trimis societatea direct în insolvenţă. Cererea de deschidere a procedurii i-a fost admisă de Tribunalul Hunedoara în această lună, fiind numit drept administrator judiciar Heral Consult IPURL. Magistraţii au dispus acordarea unui termen de control pentru data de 15 septembrie.
Fortex Food a încercat inclusiv în instanţă să-şi recupereze banii datoraţi de CEH şi a cerul chiar deschiderea procedurii de insolvenţă pentru compania energetică hunedoreană.
Fortex Food s-a înscris la masa credală cu suma de 3.663.606,97 lei.
[slideshow_deploy id=’13835′]