Audit intern la primăriile cu primari noi

 
Vor să ştie ce moştenire au primit şi din acest motiv cer audit intern. Este vorba despre primarii nou instalați în funcții.
resmerita jurca boboutanu
 
O situație specială este în municipiul Lupeni, unde actualul primar, Cornel Cristian Resmeriță, este nimeni altul decât fiul fostului primar, Cornel Resmeriță. Oricine ar putea crede că în familie se merge pe încredere, mai ales că, până la urmă, politica și administrația s-au deprins în familie. Nici vorbă despre așa ceva, spune Cristian Resmeriță, care a precizat că a comandat un audit financiar imediat după instalarea în funcție. Rezultatele au fost însă liniștitoare, pentru că totul este în regulă, spune fostul deputat. „Am și făcut un audit financiar. A fost primul lucru pe care l-am făcut când am intrat în primărie. M-am asigurat că totul este în regulă. Am comandat un audit financiar, l-a făcut o societate independent de undeva din zona Bucureștiului și mi-a dat că totul este OK.  A durat vreo 7,8,9 zile și mi-au spus că totul este în regulă”, a declarat Cristian Resmeriță, care spune că a plătit analiza financiară „că doar n-o să fie gratis, că nu lucrează nimeni gratis”.
În schimb, la Petrila, primarul Vasile Jurca se gândește să ceară o verificare a celor de la Curtea de Conturi, tocmai pentru a  evita plata auditului. „În principiu m-am gândit la chestiunea asta (n.r. de a comanda un audit), dar nu sunt hotărât 100%. Sunt două aspecte. M-am gândit să cer un audit de la Curtea de Conturi, care este gratuit. Știu că unii dintre colegii mei spuneau să cerem un audit din afară, dar este contra – cost și, sincer, nu aș cheltui banii….”, a explicat Jurca.
Un audit a cerut și primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, dar a mers pe varianta internă. Încă din prima zi de muncă a solicitat compartimentului de audit intern verificarea urmatoarelor direcții din cadrul primariei: Direcția Economică, Direcția Juridică, Direcția Amenajare Teritoriu și Birou Urbanism, Direcția Tehnică și Birou Investiții, Serviciu Achiziții Publice și Proiecte cu Finanțare Europeană, Serviciul Public Gradina Zoologica, Muzeul Castelul Corvinilor și Complexul Sportiv Michael Klein. 
Primarul Hunedoarei ne-a declarat că va mai dura până vor fi aflate rezultatele. Am solicitat auditul intern. Sunt în procedura de control. Va dura, pentru că se verifică toate Direcțiile”, a declarat Dan Bobouțanu.
[slideshow_deploy id=’17217′]