Top 5 al celor mai frumoase plaje din Europa

Fiecare visăm să ne petrecem concediul într-o stațiune de vis sau pe o plajă plină de superlative. Experții au alcătuit un top 5 al celor mai frumoase plaje din Europa, plaje care sunt în stare să îți taie respirația sau să te facă să te simți în al noulea cer atunci când ești pe nisipul lor fîn sau înoți în valurile line ale mării.
Începem așadar topul cu :

Spiaggia Dei Conigli 10

1. Spiaggia Dei Conigli ( Plaja Iepurilor), Lampedusa-Italia
Această frumoasă plajă este situată în insula Lampedusa, care se află în apropierea Siciliei. În anul 2013, „Spiaggia Dei conigli” a fost votată drept cea mai frumoasă plajă din lume. Lampedusa este cea mai sudică insulă a Italiei, aceasta fiind situată la aproximativ 18 km de localitatea Agrigento din Sicilia.

Praia da Marinha 11

2. Praia da Marinha (Navy Beach), Lagos, Algarve a€“ Portugalia.
Este cu siguranță una dintre cele mai frumoase și emblematice plaje din Portugalia, această fiind votată de două ori consecutiv în topul primelor 10 cele mai frumoase plaje din Europa și aflându-se în primele 100 din lume.

Porto Katsiki 01

3. Porto Katsiki, Lefkada a€“ Grecia
Plaja Porto Karsiki ocupă fără îndoială primul loc, ca fiind cea mai fumoasă plajă din Insula Lefkada, și aflându-se în top 10 cele mai spectaculoase plaje din Europa. Aceasta se afla la aproximativ 40 de km de Lefkada Town, în partea de sud-vest a insulei, plaja fiind acoperită cu nisip alb pietros, mărginită de stânci abrupte și cu un colorit ireal de albastru al apei.

Nissi Beach Cipru 04

4. Nissi, Aiya Napa a€“ Cipru
Calitatea nisipului, care este deosebit de fîn, a plajei foarte late, fără urmă de stânci și a apei turcoaz, fac din această o plajă incomparabilă cu restul plajelor din zonă. Plaja Nissi a fost votată în anii trecuți că cea mai frumoasă plajă din Marea Mediterană iar în 2011 cea mai frumoasă din Europa.

Elafonisi Grecia 04

5. Elafonisi, Cretă a€“ Grecia
Situată în sud-vestul insulei Creta, plaja Elafonisis este considerată a cincea cea mai frumoasă plajă din Europa și a 17-a din lume. Nisipul alb și fîn, cu nuanțe rozalii, munții și apa cristalină, îi readuce în fiecare an pe turiștii care vor să se bucure de acesta minunată plajă.

[slideshow_deploy id=’19661′]

Sursa: traveleurope.ro