Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă găzduite de I.S.U. Hunedoara

Timp de trei zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara găzduieşte faza zonă a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. La startul acestei întreceri s-au aliniat echipele inspectoratelor de pompieri din judeţele Alba, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara.

DSCN1832_resize

Probele, din concursul ce se desfăşoară la Stadionul Cetate Deva, sunt 4 x 100 metri ştafetă, pista de îndemânare şi viteză, care presupune escaladarea unui gard de 2 metri, parcurgerea în viteză a unei bârne cu 2 furtunuri în mâini, desfăşurarea acestora şi realizarea unui dispozitiv de intervenţie la incendiu, proba „dispozitiv de intervenţie”, care implică realizarea unui sistem de stingere racordat la o motopompă precum şi scara de fereastră.

DSCN1834_resize

Deschiderea competiţiei a fost realizată de col. Daniel Dragne, prim adjunct al inspectorului general al I.G.S.U. care a precizat că cei mai buni performeri din aceste întreceri se vor califica la faza naţională a competiţiei ce se va desfăşura la Iaşi.

DSCN1837_resize

Subprefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, prezent la trecerea în revistă  a loturilor participante a punctat faptul că pompierii din judeţele care sunt reprezentate la faza zonă a concursului au fost solidari cu echipele de intervenţie şi locuitorii judeţului Hunedoara, grav afectat de inundaţii, în luna iunie.

Inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean spune că: prin desfăşurarea acestei întreceri se urmăreşte dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi evaluarea nivelului de pregătire al pompierilor. Un bun pompier are nevoie de viteză de reacţie, stăpânire de sine în situaţii critice, curaj şi cunoaşterea dispozitivelor de intervenţie.

[slideshow_deploy id=’17636′]



(Următoarea știre) »