Costel Avram: ”Domnul Roman, de la PNL, ori minte, ori nu mai știe cum stau lucrurile în județului său !”

avram asvjDupă ce liderul PNL Hunedoara, Florin Roman atenționa voalat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc ieri la Petroșani, ”anumiți domni de prin Valea Jiului” să nu se mai laude cu performanțele realizate pe fonduri europene, pentru că județul Alba, unde Roman este vicepreședinte al Consilului județean este campion în derularea de programe europene, astăzi, într-o altă conferință de presă, Costel Avram directorul general al Apa Serv Valea Jiului, care s-a simțit vizat de remarca liderului PNL a reacționat, acuzându-l pe Roman de minciună.

”Am auzit că domnul Roman, de la PNL, spune că primul proiect pe fonduri europene pe POIM care merge la Bruxelles, pentru aprobare, este cel de la Alba. Vreau să vă informez și să-l informez public și pe domnul Roman că fie minte, fie din prea multă preocupare pentru județul Huneodara, nu mai știe cum stau lucrurile în județul pe care-l reprezintă ca vicepreședinte de Consiliu județean. Spun asta deoarece primul proiect european pe POIM care este în fază de aprobare finală și primul pentru care se semnează, în zilele următoare, contractul de finanțare este cel al Apa Serv Valea Jiului”, adeclarat Costel Avram.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului spune că, în urma unei discuții cu oficialii POIM de la București a existat, într-adevăr, o solicitare din partea acestora ca proiectul Apa Serv să plece spre aprobare la Bruxelles împreună cu proiectul celor din județul Alba. ”Pentru că proiectul Apa Serv are cofinanțare zero, cei de la unitatea de gestionare a POIM de la Bucuești ne-au cerut acceptul să așteptăm câteva zile pentru ca proiectul nostru să plece la aprobare la Bruxelles împreună cu cel al celor din Alba, care are și o importantă cotă de cofinanțare locală. Numai că, tot cei de la București, m-au informat astăzi că cei din Alba nu au finalizat documentațiile, fiind la ”ani lumină” departe de noi, cei de la Petroșani, astfel încât proiectul Apa Serv, care va aduce peste 90 de milioane de euro în Valea Jiului urmează să fie semnat, până la finele acetei luni”, a declarat Avram.

Acesta îi recomandă președintelui PNL Hunedoara, Florin Roman fie să aloce mai mult timp din activitatea dumnealui, remunerată de cetățenii din județul Alba, problemelor administrației locale din acest județ, fie dacă e mai mult preocupat de activitatea politică din județul Hunedoara, măcar să nu arunce pe piață informații false în legătură cu activitatea Apa Serv.

[slideshow_deploy id=’19869′]