15 milioane de euro pentru zonele sărace cuprinse în Memorandumul adoptat de Guvernul Cioloș

danca-ionelZonele cele mai sărace ale României, Valea Jiului, Roşia Montană și Vaslui, zuprinse în Memorandumul de sprijin adoptat de Guvern a finele lunii trecute, vor beneficia de sume speciale pentru investiţii, în următorii ani.

În acest sens, din bugetul de 50 de milioane de euro pe care-l pregăteşte Ministerul Economiei ca ajutor de stat, 15 milioane vor fi alocate special acestor regiuni, după cum a anunţat în premieră consilierul de stat pentru zone defavorizate, Ionel Dancă în emisiunea 24 de minute, difuzată astăzi la Digi TV.

Investiţiile cuprinse între 1 şi 5 de milioane de euro vor fi acoperite 50% de către Guvern. La Vaslui, la Roşia, se pot crea locuri de muncă în industria agroalimentară, cu producţie bio, iar în Valea Jiului, există interes pentru forţă de muncă tehnică, inclusiv pentru producţia de componente auto.

Vedeți aici înregistrarea declarațiilor președintelui Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat, Ionel Dancă, numit miercuri în această funcție:

https://www.digi24.ro/emisiuni/exclusiv-online/24-minute/24-de-minute-de-ce-sa-faci-afaceri-in-vaslui-592256

[slideshow_deploy id=’13837′]