Un salvator montan din Straja, candidat la conducerea ANSMR

Șeful Salvamont Lupeni, George Resiga, este unul dintre candidații pentru funcția de vicepreședinte al Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, funcție de conducere pe care a mai deținut-o.

resiga-george

 

Astfel, în staţiunea Borşa se desfăşoară lucrările Conferinţei anuale a salvatorilor montani din România, acţiune tradiţională a salvamontiştilor de analiza a activităţii de peste an a structurilor salvamont precum şi de stabilire a calendarului de activităţi pe plan naţional şi internaţional pentru anul 2017. Acţiune se va încheia şi cu alegerea noului Consiliu Director ce va conduce instituţia pentru următorii patru ani. Anual , în țara noastră , salvatorii montani din cadrul celor 38 de structuri SALVAMONT , județene sau locale intervin în peste 4.000 de acțiuni de salvare , în anul 2015 , realizând număr de 4.536 de acţiuni de salvare, dintre care un număr de 1.704 acţiuni s-au desfăşurat pe timp de vară, 2.832 de acţiuni au avut loc pe timp de iarnă, dintre acestea 2.271 de acţiuni in zonele de practicare a sporturilor de iarna, iar restul de 561 în afara domeniilor schiabile. In cele 4.536 de acţiuni au fost implicate 4.728 de persoane , dintre acestea, un număr de 1.611 persoane fiind predate pentru transport către unităţile medicale echipajelor de SMURD/Ambulanţă, iar 15 cazuri au fost predate echipajelor de transport aerian ale SMURD şi Inspectoratului General al Aviaţiei.

De asemenea, tot în anul 2015 au fost realizate peste 38.700 de acţiuni specifice de asigurarea a asistenţei de salvare montană în bazele, posturile, refugiile salvamont, în zonele cu aflux turistic mare sau pe perioada desfăşurării unor evenimente sportive sau de alta natură în zona montană.

[slideshow_deploy id=’36590′]