Wand.education™, platforma care permite profesorilor să își creeze propriile lecții interactive gratuit, în doar câteva minute

La nivel global, tot mai mulți profesori își creează propriile lecții digitale. Ei își doresc flexibilitate în ceea ce privește crearea de conținut personalizat, adaptat nevoilor propriilor elevi.

646x404

Începând cu această lună, profesorii au la îndemână un nou instrument, extrem de intuitiv, și, în plus, gratuit, care îi ajută să creeze ușor lecții interactive. Practic, în doar câteva minute.

Wand.education™, platforma lansată de SIVECO Belgia oferă întregul suport necesar pentru crearea de conținut educațional interactiv de calitate, simplu și rapid.

Wand.education™ a fost dezvoltat în urma consultării a numeroși profesori, administratori de școală și traineri educaționali din Marea Britanie.

Am fost impresionat de gama de instrumente oferite de aplicație și de cât de intuitiv și ușor se pot utiliza.”, a declarat Dan BUCKLEY, directorul școlii din Saltash, Marea Britanie.

Cu Wand.education™ profesorii pot crea prezentări dinamice folosind activitățile de învățare predefinite disponibile în aplicație, precum galerii de imagini, hot-spot, cuvinte încrucișate, diagrame și multe altele. De asemenea, au posibilitatea să livreze conținutul creat pe orice device (PC, tableta sau telefon mobil) și să evalueze performanțele elevilor.

Una dintre caracteristicile de bază ale Wand.education™ este posibilitatea de a importa, extrem de ușor, în editorul aplicației, lecțiile deja create în alte formate (prezentări sub forma de slide-uri realizate în PowerPoint™, spre exemplu).

Editorul de lecții Wand.education™ include și o librărie extinsă de ilustrații, animații, fișiere audio și video, precum și obiecte 3D.

În plus, Wand.education™ le permite profesorilor să monitorizeze progresul înregistrat de elevi prin rapoarte inteligente, detaliate.

Trăim vremuri interesante, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. eLearning-ul a promis ani de-a rândul că va schimba fața educației școlare, dar noi credem că de-abia acum reușește cu adevărat să se țină de promisiune. Wand.education™ permite o abordare educațională 360º în școli, strângând laolaltă toți actorii principali: profesori, elevi, părinți și factori de decizie, într-un proces continuu, fără limite fizice. Permite, totodată, o evaluare și o monitorizare în profunzime și în timp real a întregului proces. Profesorilor li se oferă, în sfârșit, posibilitatea să aducă la clasă metodele pedagogice de multă vreme promise, dar niciodată puse în practică până acum.”, spune Florin ILIA, Consultant Senior pentru Wand.education™.

Profesorii români își pot crea contul Wand Create care este și va rămâne întotdeauna gratuit, având astfel acces imediat la 512 Mb spațiu de stocare, 15+ Activități de Învățare, Grupuri de Elevi, la Biblioteca de Resurse Multimedia și la Biblioteca de Lecții create de alți profesori, precum și la Rapoartele de Învățare.

Dacă se înscriu în contul Wand Inspire, pot să dezvolte, să distribuie și să utilizeze și mai multe lecții interactive, să-și gestioneze spațiul de lucru personal, să acceseze rapoarte de învățare avansate, beneficiind în același timp de suport tehnic premium.

Sunt disponibile, de asemenea, abonamente special create pentru Școli, prin care instituțiile beneficiază de discounturi de volum.

Profesorii nu sunt simpli consumatori ai resurselor digitale, ei sunt, de fapt, co-autori și vor să își creeze propriul conținut adaptat nevoilor propriilor elevi. Credem că am reușit să dezvoltam o platformă care să le permită profesorilor să dezvolte experiențe de învățare relevante și autentice în doar câteva minute.”, declară Marius PRODANA, Manager de Produs.

Wand.education™ este disponibil în limbile română și engleză, iar alte adaptări lingvistice vor fi realizate de-a lungul anului 2017.

Sursa: hotnews.ro

[slideshow_deploy id=’36591′]