Deszăpezirea drumurilor județene, analizată de conducerea Consiliului Județean Hunedoara

Operatorii care asigură deszăpezirea drumurilor județene și diriginții de șantier au fost convocați, astăzi, la discuții de către vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Daniel Andronache. Au avut loc întâlniri separate cu fiecare dintre operatorii care asigură intervențiile pe cele patru zone mari din județ, în cadrul cărora au fost discutate atât plusurile, cât și deficiențele constatate în timpul operațiunii de deszăpezire.

 

  • În zona Orăștie, au existat probleme cu deszăpezirea în comuna Balșa și în zona Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu. În prezent, se circulă normal pe toate drumurile județene din zonă.
  • În zona Hunedoara – Brad, toate traseele sunt practicabile. Drumul de acces spre Vadul Dobrii a fost degajat în cursul zilei de astăzi.
  • În zona Brad – Valea Mureșului, toate drumurile județene au fost curățate și se circulă în condiții bune. Doar în unele zone mai umbroase s-a format într-o primă fază strat de polei. Pentru îndepărtarea gheții s-a intervenit suplimentar cu antiderapant.
  • În zona Văii Jiului, au fost cele mai puține probleme legate de curățarea drumurilor, deși a nins abundent mai ales în zonele care duc spre Parâng și Straja.

„Pentru a se evita apariția unor situații de îngreunare a traficului în condițiile unor noi căderi de zăpadă, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a făcut o serie de recomandări celor patru operatori, dar și diriginților de șantier care verifică modul în care s-a făcut deszăpezirea. Astfel, s-a solicitat, cu prioritate, respectarea cantităților și a amestecului de material antiderapant (sare și nisip în proporții egale) utilizat. Compoziția materialului antiderapant (în special prezența sării) să fie adaptată la codurile meteo. De asemenea, în momentul în care pe traseu sunt introduse utilaje de intervenție fără GPS, acest aspect trebuie comunicat imediat conducerii Consiliului Județean Hunedoara și diriginților de șantier, pentru o mai bună urmărire a lor.  La rândul lor, diriginților de șantier li s-a recomandat să fie atenți la cantitățile de material antiderapant utilizate de firmele de deszăpezire, astfel încât intervenția să fie eficientă” se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’24093′]