Medicii de familie solicitați pentru sănătatea elevilor

Medicii de familie din municipiul Petroșani vor putea acorda asistență medicală elevilor, în baza unui parteneriat cu municipalitatea. Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat încheierea unor contracte de servicii de asistență medicală școlară cu medicii de familie, pentru unitățile de învățământ în care nu există cabinete medicale școlare.

“Deoarece în municipiul Petroșani nu există decât două cabinete medicale, cabinetul medical universitar șI cabinetul medical IG Duca, propun încheierea unor contracte de servicii de asistență medicală școlară cu medicii de familie, pentru unitățile de învățământ din municipiul Petroșani în care nu există cabinete medicale”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Serviciile și activitățile de asistență medicală comunitară sunt asigurate de către asistentul medical comunitar și mediatorul sanitar. Conform legilor în vigoare, asistența medicală și de medicină dentară acordată preșcolarilor și elevilor pe toată perioada în care se află în unitățile de învățământ se asigură în cabinetele medicale și de medicină dentară din școli și grădinițe. La Petroșani niciuna din unitățile de învățământ nu are cabinet medical stomatologic. Aceleași legi prevăd că “acolo unde nu există cabinete medicale șI de medicină dentară în grădinițe șI școli, asistența medicală se poate realize de medicii de familie și medicii dentiști”.

[slideshow_deploy id=’43281′]

 



(Următoarea știre) »