Voluntarii Caritas își popun eliminarea barierelor de vârstă dintre membri comunității locale

caritasAuzim frecvent în jurul nostru de prăpastia dintre cei tineri si cei vârstnici. Ne plângem de cele mai multe ori de lipsa de implicare a “tineretului” în viața comunității dar suntem în același timp nemulțumiți și de șabloanele comportamentale sau atitudinale ale persoanelor de “vârsta a treia”.

Tocmai pentru a armoniza aceste opinii și a le aduce undeva în zona concretului, Voluntarii Asociației CaritasAlba Iulia împreună cu membrii grupului Tinerii Catolici din Parohia Romano – Catolică ”Sfânta Varvara” din Petroșani vor organiza miercuri, 22 martie 2017, începând cu orele 15.00, la sediul Caritas Petroșani (situat pe str. Enăchiță Văcărescu, nr. 12) o sesiune de activități care au menirea de a favoriza schimbul de experiențe și socializarea între tineri și persoanele în etate din comunitate.

”Dorim să aducem în aceai cameră  entuziasmul tinerilor și experiența adulților”, precizează Alexandru Kelemen, coordonator Caritas Valea Jiului.

Din programul întâlnirii menționăm proiecția de fotografii, cu imagini vechi ale municipiului Petroșani, intitulată ”A fost odată ca niciodată”, urmată de jocuri de societate și discuții libere.